Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Zlatan fick sin andra guldboll

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges bästa fotbollsspelare igen. Den här gången tog han själv emot Guldbollen. - Jag hade lite gåshud, säger han.
Redan för två år sedan fick Zlatan Ibrahimovic Guldbollen, den finaste individuella utmärkelse som en svensk fotbollsspelare kan tilldelas på hemmaplan.
Då var Zlatans relation till Aftonbladet - som ju står bakom Guldbollen - så infekterad att han aldrig dök upp på Fotbollsgalan för att personligen ta emot priset.
I går var han där.
- Hade ni kallat på mig tidigare år skulle jag ha dykt upp. Jag har alltid velat komma, men tvingats lämna återbud tidigare, säger Zlatan och ler sitt karakteristiska leende.
Fan trot.
Helt sant är däremot att Zlatans förre tränare - den legendariske italienaren Fabio Capello - har mycket höga tankar om den svenske anfallaren. Han skrev i går en krönika i Marca, som är Spaniens största dagliga sporttidning. Capello hyllade verkligen 26-åringen från Rosengård:
Han har gjort massor av mål - det kommer att hjälpa honom att mycket snart vinna Guldbollen (priset till Europas bäste spelare, skrev Fabio Capello, och fortsatte:
Det finns en spelare som kan tävla mot Ronaldinho, Messi, Cristiano Ronaldo och Káka. Han heter Ibrahimovic. Han är fortfarande ung och har gott om utrymme att utvecklas. Han har utmärkt teknik trots att han har 46 i skonummer. Han kan göra otroliga saker med bollen som hans tillslag och hur han danser med bollen. Man måste inte ha små fötter som Maradona eller Roberto Carlos för att kunna spela på högsta nivå.
- Jag är stolt över priserna och jag vill tacka alla svenska fans, och speciellt alla kids därute. Min familj och mina vänner vet redan vad de betyder för mig, säger Zlatan, och fortsätter:
- Man får extra självförtroende av alla priser. Man får extra status när man får ut på planen. Den dagen jag lägger av att spela kommer jag att sitta och titta på mina priser. Det är sådant man minns.
Zlatan säger också att han hoppas vinna fler sådana här priser - både själv och med sina lag.
- Det går aldrig att vinna priser om man inte har bra lagkamter. Och det har jag både i landslaget och i Inter.
Hur högt värderar du Guldbollen?
- Det är stort, det är klart att det är jättestort. Dessutom att komma hit och hämta det själv. Jag är stolt och man hade lite gåshud.
Vad är det viktigaste nu?
- Att vi gör en bra match mot Spanien och att vi tar oss till EM. Vi har en bra atmosfär i landslaget och det är de två matcherna som gäller nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.