Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Zlatan brädad av Borg – i England

Zlatan Ibrahimovic är en av de största stjärnorna i Premier League. Men anfallaren nobbas av britterna när de fått rösta på sin favoritsvensk.

Den 34-årige anfallaren gjorde sitt sjunde ligamål i söndags mot West Ham. Det räckte dock bara till 1–1 efter att Zlatan tappat markeringen helt när Diafra Sakho gav West Ham ledningen.
– Han går igenom muren och jag försöker få tag i honom. Vi tappade två poäng. Vi ska vinna den, sa han i sin app.

Zlatan har snabbt blivit en av de största stjärnorna i Premier League. Superstjärnan har gång på gång hyllat Manchester som stad.
– Manchester är den bästa staden hittills. Jag kommer från Sverige och har inte så stora förväntningar när det kommer till livet vid sidan av fotbollen. Jag är ganska enkel, en familjefar och för mig kommer det i första hand, resten är inte lika intressant.

Men populärast bland svenskar i England är han inte. Där petas han av en viss Björn Borg.
I omröstningen som gjorts hos Bettson fick Björn Borg 19 procent av rösterna. Mycket tack vare sina fem titlar i den engelska turneringen, Wimbledon.
Zlatan får nöja sig med åtta procent och delar andraplatsen med skådespelerskan Greta Garbo. När britterna får rösta på enbart sportpersonligheter toppar återigen Borg listan för Zlatan, på tredjeplats kommer Henrik Larsson.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.