Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic hyllar Björn Borg i en intervju med Café. Arkivbild.

Zlatan: "Björn Borg den ende på min nivå"

När Zlatan Ibrahimovic får välja vilken svensk han beundrar mest blir svaret Björn Borg. Tennislegendaren hyllas rejält av Zlatan i en stor intervju med Café.

- Precis som jag kom Björn från ingenstans och visade att allt är möjligt. Han är den ende som har kommit upp i min nivå och gjort någon skillnad.

För Café berättar Zlatan Ibrahimovic också om sin kärlek till Sverige och inte minst lugnet i Jämtland, där han äger två hus.

- Skogen och myrmarken där uppe är helt magisk. Det är liksom flera kilometer mellan varje hus. Där får jag vara mig själv. Ingen känner igen mig i skogen. Sen gillar jag vintern mer än man kanske kan tro, säger Ibrahimovic, som efter karriären vill bo nära den svenska naturen.

- Jag har haft så mycket folk runtomkring mig i så många år. Storstäder, betong, bilar, avgaser och stress. Jag vill bara vara ifred med familjen och ha lugn och ro. Och vi är bortskämda i Sverige, vi vet inte hur bra vi har det, säger han.

Ibrahimovic opererades nyligen för den svåra knäskada som han ådrog sig i Manchester Uniteds Europa League-match mot Anderlecht. Det är oklart när han kan vara tillbaka på fotbollsplanen igen.