Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

Zlatan bjöd på ännu ett drömmål

Trots förlust blev matchen mot Toronto historisk för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy. Strax före halvtidsvilan satta "Ibra" sitt femhundrade mål i karriären.

I matchminut 43 i MLS-mötet mellan Los Angeles och Toronto, och med ett underläge med tre mål mot noll, gör Zlatan sitt femhundrade mål i karriären.

Och han gör det med den äran. Efter en lång passning från Jonathan dos Santos fick Zlatan publiken att tappa hakan, genom att hoppklacka in bollen mer eller mindre bakom sin egen rygg.

 

Kan inte planeras

- Instinkt. Det är en sådan sak du inte kan planera, det är omöjligt. Jag försökte bara få bollen på mål. Och så är jag glad för Torontofansen att de fick se ett sådant mål som de inte sett förut även om det är ett bra lag, säger Zlatan själv om målet i en intervju som filmats av hans klubb och lagts ut på Twitter.

Till och med Toronto FC:s hemmapublik gav honom stående ovationer.

- Det är inte första gången jag får det på bortaplan. Men fint. Supportrarna här i MLS har blivit som mina hemma-supportrar, säger han med ett stort leende.

I och med 500-målet sällar sig "Ibra" till en synnerligen exklusiv skara fotbollsspelare.

Blir historisk

Bara 28 män uppges ha gjort 500 mål eller mer, i klubb- och landslagsmatcher räknat, enligt organisationen RSSSF som samlar fotbollsstatistik från hela världen. Och bara två nu aktiva spelare förutom Zlatan har tagit sig över den magiska gränsen: Cristiano Ronaldo och Lionel Messi.

- Ur ett personligt perspektiv är det fantastiskt.

Och han reflekterar över en lång karriär och jämför med kamraterna i laget.

- Jag har antagligen gjort fler mål än de har gjort matcher, tillsammans. Och det är förstås enormt. Men det hade känts bättre om vi hade vunnit, säger han.

Bara en annan svensk på herrsidan har lyckats med konststycket att göra över 500 mål under sin karriär – Gunnar Nordahl.

Vad gäller matchen tycker Ibrahimovic att laget gjorde en bra första 25-30 minuter.

Höll inte planen

- Sedan höll vi oss inte till planen, vi fick en övertro på oss själva. Och det straffade sig.

Han väljer samtidigt att lyfta fram det positiva:

- Killarna borde berömmas. Vi kom tillbaka från 3-0. Vi har inte spelat på det här sättet på ett tag, så det var positivt men ändå ett tråkigt resultat.

Ibrahimovic har gjort 62 mål i för landslaget. Nattens mål mot Toronto var hans 16:e i MLS en här säsongen.