Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Zlatan bara två

Frågan som många ställde sig: Varför tog inte Zlatan straffen?
- Jag är bara tvåa på listan. Kim är etta, säger Zlatan själv.
Zlatan Ibrahimovic har varit glödhet senaste tiden. Han är straffskytt i Inter, han vann skytteligan i Serie A - men han har inte det förtroendet i landslaget.
- Kim sätter den säkert nästa gång ... Vi har en lista och på den är jag tvåa, säger Zlatan och fortsätter:
- I första halvleken var vi alldeles för stillastående. Det blev bättre efter paus. Då skapade vi mycket ner och borde ha gjort något mål. Men Danmark är ett mycket bra lag. Nu måste vi vinna resten av matcherna i kvalet.
Zlatan själv hade ett par halvfarliga lägen, särskilt ett på övertid. Han spelade också fram en helt ren Henrik Larsson i mitten av den andra halvleken - men "Henke" sköt bollen över.
- Vi gjorde en fantastisk andra halvlek och förtjänade att få in något mål, säger Daniel Majstorovic.
Olof Mellberg:
- Vi skapade tillräckligt många chanser för att ha gjort åtminstone något mål. Nu får vi sikta in oss på andraplatsen i gruppen.
Danmark spelade metodiskt och lugnt. De drog medvetet ner tempot och de skapade väldigt lite. Målet som kom i 22:a minuten var egentligen inte ens en målchans, utan Mikael Nilsson var hygglig nog att frispela dansken Thomas som enkelt sköt in matchens enda mål.
- Den där bollen kunde ha gått på tusen olika sätt. Nu hade vi maximalt oflyt att den hamnade exakt vid danskens fötter, säger Olof Mellberg som stod nära men som inte kunde rädda situationen.
Mikael Nilsson:
- Jag tar på mig det helt och hållet. När en sådan där grej händer blir man rejält förbannad på sig själv.
Sista 20 minuterna av matchen hade Sverige en mäktig forcering, men utan att få in någon boll. Förbundskapten Lars Lagerbäck beordrade full fart framåt, men svenskarna körde ofta fast utan att det blev riktigt farligt.
Men det var inte bara förlusten som gjorde att svenska landslaget hade en tung nationaldag. Direkt efter slutsignalen fick Henrik Larsson veta att en nära släkting till honom hade avlidit.
- Henke kommer att få allt stöd och all hjälp som vi kan ge. Han fick ett eget omklädningsrum och flera av de andra spelarna har redan var inne hos honom och givit honom sitt stöd. I nuläget finns det ingen anledning att spekulera om Henke kommer att lämna truppen eller inte. Stämningen bland grabbarna är självklart mycket tryckt, säger landslagets presschef Thomas Saleteg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.