Zlatan Ibrahimovic fick med sig en poäng när hans LA Galaxy mötte Los Angeles FC. Arkivbild.

Zlatan bakom Galaxys upphämtning i derbyt

I våras blev Zlatan Ibrahimovic derbyhjälte när han avgjorde mot Los Angeles FC med två mål. I nattens derby var LA Galaxy riktigt illa ute innan laget till slut fick med sig en poäng – och Zlatan var inblandad i upphämtningen.

|

I det förra Los Angeles-derbyt, den 31 mars, låg LA Galaxy under med 0–3 i halvtid. Ibrahimovic kom in med 20 minuter kvar och förändrade matchbilden helt med sina två mål som till slut innebar seger med 4–3. Det var hans debut i klubben och totalt har den svenska fotbollsstjärnan stått för 12 mål.

Men riktigt lika bra gick det inte i nattens bortamöte med Los Angeles FC.

Den svenske stjärnanfallaren hade en vass frispark strax utanför mål redan efter två minuter men sedan tog hemmalaget över och hade fått in två mål redan efter 20 minuter.

Kom tillbaka

Men LA Galaxy kom tillbaka och lyckades göra två mål under matchens sista åtta minuter. Zlatan tog vid det första målet ner bollen snyggt utanför straffområdet, tog med sig den till höger om boxen och skickad in ett inlägg som Romain Alessandrini kunde göra 2–1 på. Norrmannen Ola Kamara fastställde slutresultatet 2–2 med sitt mål i 86:e minuten.

- Vi gav aldrig upp utan fortsatte spela. Vi var det starkare laget på slutet, du kunde se att de var lite trötta och att vi skapade många chanser, säger Ibrahimovic till ESPN.

- Vi borde ha vunnit matchen med de chanserna på slutet, när du får såna lägen får du inte missa, du måste göra mål.

Svenskmål

Ibrahimovic hyllade publiken efter matchen.

- Stämningen är fantastisk, deras fans skapar en fantastisk stämning och våra fans gör det bra de med. Det ger extra energi och motivation, säger han.

LA Galaxy ligger på fjärde plats i Western Conference.

En svensk som gjorde mål i natt var Anton Tinnerholm som stod för 2–0-målet när hans New York City FC vann med 2–0 borta mot Orlando City. Det var den tidigare Malmöförsvararens fjärde mål för säsongen och New York City ligger på andra plats i Eastern Conference.