Zlatan bänkad – då hånades Donald Trump

ANNONS
|

Donald Trump bjöd på ett tal under lördagsnatten som blivit en världsnyhet. I talet pratar presidenten om Sverige och pratar då om flyktingarna som Sverige har tagit emot.

– Ni ser vad som hände i går kväll i Sverige? I Sverige! Där tog man in många personer och där har man problem som man aldrig har sett förut, sa Trump under sitt möte i Florida.

Uttalandet från Trump har fått stort genomslag över hela världen. Många har ifrågasatt och hånat den amerikanske presidentens uttalande.

"Sverige? Terrorattack? Vad har han rökt? Det finns så många frågor", skriver Carl Bildt på Twitter.

ANNONS

Sveriges ambassad i Washington kräver svar på vad Donald Trump menade när han tog upp Sverige som ett dåligt exempel under ett tal i Florida.

– Vi vet inte vad som åsyftas och det är därför vi har ställt frågan, säger Margot Wallströms pressekreterare Erik Wirkensjö.

Under söndagen när FA-cupen fortsätter med mötet mellan Manchester United och Blackburn fick Zlatan Ibrahimovic plats på bänken.

Något som ESPN-journalisten Gabriele Marcotti tror veta anledningen bakom.

"Jag undrar om det är för att han är påverkad av gårdagskvällens händelser i Sverige", skriver journalisten på Twitter i en tydlig pik mot just Donald Trump.

Även fotbollsikonen Gary Lineker har hånat Trump på Twitter.

"Mina tankar till alla i Sverige i denna svåra tid", skriver han.

ANNONS