Zigiotti Olme fixade tre poäng i cup-premiären

GFC inledde tävlingssäsongen på bästa sätt: Seger i cupmötet med Växjö och hoppet om semifinal lever i högsta grad.

ANNONS
|

Förra året var man snuddande nära att gå vidare, men hamnade på samma poäng och målskillnad som Linköping – som då gick vidare på bättre ranking.

I år har man siktet inställt på cup-guld, och efter den första matchen – mot Växjö DFF – finns ingen anledning att ändra den målsättningen.

Göteborg dominerade matchbilden från start, och visade upp ett passningsspel som gästerna hade svårt att störa. Nyförvärvet från Norge, Vila Böe Risa, imponerade på innermittfältet och på högerkanten levererade Elin Rubensson flera farliga inlägg.

Men lagets två forwards, Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund, hade inte den rätt tajmingen, och ledningsmålet skulle dröja en dryg timma.

ANNONS

Då var det Julia Zigiotti Olme som tog emot en passning, drev i sidled – och sköt ett välavvägt skott som innebar 1–0 till hemmalaget.

GFC hade bud på fler mål – bland annat var Vilde Böe Risa helt ren med motståndarmålvakten – utan att få bollen i nätet.

Matchen slutade därmed 1–0, och GFC tar med sig tre poäng till nästa match i gruppspelet. Då väntar Jitex – lokalkonkurrenten som föll i sin första cupmatch mot ett Linköping där Kosovare Asllani stod för ett äkta hat-trick i den första halvleken.

Den matchen slutade 4–1 till Linköping.

Så startade GFC:

Jennifer Falk– Emma Koivisto, Taylor Leach, Emma Pennsäter, Natalia Kuikka – Elin Rubensson, Vilde Böe Risa, Filippa Curmark, Julia Zigiotti Olme,– Rebecca Blomqvist, Pauline Hammarlund

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS