Göteborgsyttern Julia Zigiotti Olme jagas av Rosengårdsspelare under det högdramatiska allsvenska mötet på Malmö IP. Matchen slutade 2–2.
Göteborgsyttern Julia Zigiotti Olme jagas av Rosengårdsspelare under det högdramatiska allsvenska mötet på Malmö IP. Matchen slutade 2–2.

Zigiotti Olme: "Det är en besvikelse"

Ett länge utspelat Göteborg hämtade in ett 0–2-underläge till 2–2 borta mot Rosengård. Gästerna kunde till och med ha vunnit, men i slutskedet räddade hemmamålvakten Zecira Musovic en straff.

ANNONS
|

När det var tre minuter kvar att spela på Malmö IP mellan serieledaren Rosengård och färska cupmästaren Göteborg fick norskan Vilde Bøe Risa chansen att fullborda en formidabel vändning av gästerna.

Efter att Ebba Wieder hade svarat för en vårdslös satsning i straffområdet på Julia Roddar fick gästerna straff. Fram klev Bøe Risa, men den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic räddade och prestigemötet slutade 2–2.

- Direkt efter matchen är det klart att det är en besvikelse, men efter att man har hunnit tänka lite är jag väldigt stolt över laget. På sättet hur vi kämpar oss in i matchen, säger Göteborgs landslagsspelare Julia Zigiotti Olme.

ANNONS

2–0 efter tolv minuter

Straffen var kulmen på en högdramatisk match. För efter en halvtimme var det inte mycket som tydde på att Göteborg, som i fjol snuvade Rosengård på andraplatsen i allsvenskan, skulle ta poäng eller utmana om segern.

Redan efter tolv minuter ledde hemmalaget med 2–0 efter mål genom Lisa-Marie Utland (femte målet för säsongen) och 16-åriga talangen Hanna Bennison, som svarade för sin första allsvenska fullträff.

- Vi har haft tre tuffa matcher på en vecka, men vi visar oss ändå väldigt starka i löpdueller och går in i närkamper, säger Zigiotti Olme.

TT: Var er start på matchen en baksmälla efter finalvinsten i svenska cupen i onsdags?

- Jag vet inte. Det är klart att vi är trötta, men de får in två tidiga och enkla mål. Men vi rycker upp oss och tar tag i det sedan, säger 21-åringen.

ANNONS

Efter att tränaren Marcus Lantz gått över till 4–5–1 och tätat till mittfältet kom Göteborg in i matchen. Ändå var Zigiotti Olmes reducering i den 40:e minuten på ett mönsteranfall gästernas första riktiga chans. Fem minuter senare fick Rebecka Blomqvist in 2–2-bollen efter att Musovic inte lyckats tippa bollen över ribban.

- Karaktären och moralen som laget visar ska vi ta med oss, säger Lantz, som fick klara sig utan landslagsspelaren Elin Rubensson (sjuk).

Undvek ett Rosengårdsryck

Lantz taktiska förändring tog gästerna tillbaka in i matchen, framhåller tränarkollegan Jonas Eidevall.

- De första 25-30 minuterna är jättebra. Det är bland de bästa som ett FC Rosengård någonsin har spelat, kanske till och med det bästa om man ser till motståndet. När Göteborg ändrar kommer vi av oss lite i rytmen, säger Rosengårdstränaren.

Hade Malmöklubben vunnit hade Göteborg redan varit åtta poäng efter serieledaren. Nu skiljer det bara fyra poäng efter lika många spelade omgångar.

ANNONS

- Det är viktigt att de inte drar ifrån efter som vi har spelat lika i tre matcher i rad nu. Vi vet att våra poäng kommer, men otroligt skönt att rädda en poäng i alla fall, säger Julia Zigiotti Olme.

TT

ANNONS