Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Zetterberg slår in sin egen retur i det tomma målet bakom Henrik Lundqvist.

Zetterberg om spekulationerna: Kroppen avgör

Henrik Zetterberg gjorde ett av målen när Detroit straffbesegrade New York Rangers på bortaplan. Men i straffläggningen missade "Zäta" och skapade sedan diskussion om att karriären snart är över.

Detroits svenske centerstjärna Henrik Zetterberg har vunnit samtliga stora titlar inom internationell ishockey: OS-guld (2006), VM-guld (2006) och Stanley Cup (2008).

I natt svensk tid – efter att Zetterberg gjort ett mål i 3–2-segern efter straffläggning borta mot Henrik Lundqvists New York Rangers – skapades en diskussion i amerikanska medier om att "Zäta" ser slutet på sin karriär, enligt Expressen.

- Kanske min sista chans att göra ett straffmål i vinter på Lundqvist, sade svensken i omklädningsrummet efter matchen, enligt tidningen.

"Viktig seger"

Sundsvallssonen Zetterberg – som spelat 15 år i NHL – har varit skadebenägen de senaste säsongerna, men dementerar att karriären snart skulle vara över. Hans nuvarande kontrakt löper över säsongen 2020–2021 med en årslön på 49,8 miljoner kronor.

- Jag har tre år kvar på kontraktet. Det är kroppen som kommer att avgöra om jag klarar det eller inte, förtydligar Zetterberg för Expressen.

Han gjorde det viktiga 2–2-målet som såg till att ta Red Wings till en senare mållös förlängning och danske Frans Nielsens avgörande straff.

- En viktig seger för oss att bygga vidare på. Vi fick äntligen den utdelning som vi saknat i några av de senaste matcherna, sade Henrik Zetterberg, vars mål var hans blott andra de senaste 30 NHL-matcherna.

Rakell matchvinnare

Svenskmål blev det också i Dallas där Mattias Janmark inledde målskyttet i segermatchen mot St Louis. Janmark dök snyggt upp vid bortre stolpen där lagkamraten Jason Spezza serverade honom en öppnande passning nere från sarghörnet. Dallas vann med 4–2 i en match där backen John Klingberg också inkasserade en ny assistpoäng.

I matchen mellan New Jersey och Buffalo blev det två svenskmål – dels av Jacob Josefson, dels av Marcus Johansson. Josefsons Buffalo vann med 4–3 efter förlängning.

I Anaheim gjorde Rickard Rakell det matchvinnande målet när han i numerärt överläge slog in 2–1 mot Calgary. Målet var en frukt av vacker samspel där Calgarys försvar och målvakt till slut var helt överspelade.