Zahui vill inte åka tillbaka till Kina – kan bryta kontraktet

Amanda Zahui, 26, tänker inte åka tillbaka till Kina efter att coronaviruset brutit ut. Nu vill svenskan bryta sitt kontrakt med Shandong.
– Jag vill leva, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS
|

Den svenska stjärnan spelar sin basket i Kina hos klubben Shandong som ligger cirka 90 mil från Wuhan där coronaviruset bröt ut.

– Det kändes som att det var det som passade bäst den här säsongen, sa hon inför att hon skrev på för den kinesiska klubben.

26-åringen åkte hem i januari när landslagsuppehållet kom och nu ser hon ut att inte återvända till landet efter matcherna i OS-kvalet mot Belgien, Japan och Kanada.

– Just nu är det lockdown (i Shandong). Harry, tolken, skrev att de inte får lämna sina lägenheter så det känns lite otryggt. Tanken var att jag skulle åka tillbaka till Kina direkt efter Belgien, men jag kommer komma hem. Sedan får vi se vad som händer, om vi börjar leta nya jobb ute i Europa, säger Zahui till Aftonbladet.

ANNONS

"Man kan tjäna pengar livet ut"

På grund av utbrottet av coronoaviruset har flera sporter stoppats i Kina. När den kinesiska basketligan ska starta upp igen vet ingen i dagsläget.

– Om kontraktet bryts är det från båda håll för att ligan kommer skjutas upp. Jag har hört något om att den kommer att skjutas upp ända till mars, men jag har inte fått det konfirmerat från min agent än.

Amanda Zahui berättar även att hon inte har några planer på att åka tillbaka till Kina med tanke på hennes egen hälsa och rädslan över att drabbas av viruset.

– Man kan tjäna pengar livet ut, säger hon.

Nyligen berättade hon även om rädslan över att bli kidnappad i Kina. Något som har gjort att hon hela tiden har med sig sin tolk överallt hon är.

–De första veckorna var verkligen så här "vad i helvete?". Jag är inte någon som brukar spela för pengarna så jag funderade på om det är värt det att stanna för det, sa hon då.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS