Amanda Zahui. Arkivbild.
Amanda Zahui. Arkivbild. Bild: Marcio Jose Sanchez /TT

Zahui imponerade – efter skadan

Amanda Zahui är tillbaka efter hälseneskadan. Den svenska basketstjärnan glänste när Los Angeles slog Washington med 89–82 i WNBA.

ANNONS

27-åringen gjorde 17 poäng, näst bäst i laget efter Te'a Cooper, som gjorde sin bästa match i karriären med 26 poäng.

Zahui såg även till att Mystics-stjärnan Tina Charles, som leder poängligan i WNBA, fick en jobbig kväll. I slutminuterna lyckades svenskan blocka Charles trepoängsförsök och behålla lagets ledning, vilket utlöste jubel på läktaren. Sparks drog sedan ifrån och vann med 89–82.

En viktig seger efter det att laget förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

– Den här gruppen har visat mycket karaktär och kämpat, och verkligen försökt ta kampen genom allt, säger Sparkstränaren Derek Fisher enligt Los Angeles Daily News.

ANNONS

Amanda Zahui tvingades nobba pågående basket-EM i Valencia på grund av en hälseneskada. Sverige slogs ut i kvartsfinal, men spelar på lördag en placeringsmatch mot Bosnien och Hercegovina i hopp om att knipa en VM-kvalplats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS