Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göran Zachrisson. Bild: MATHIAS BERGELD
Göran Zachrisson. Bild: MATHIAS BERGELD

Zachrisson gör tv-comeback

Han har berättat öppet om alkoholproblem och dömdes den 7 oktober för grov rattfylla.
Nu gör Göran Zackrisson comeback i tv-rutan.
– Jag är oerhört glad, säger kommentatorslegendaren till Sportbladet.

Det är Sportbladet som är först med att berätta att tv-profilen Göran Zachrisson gör comeback. Det är under Viaplays sportkrönika som kommer sändas den 26 december som han kommer vara tittarnas berättarröst.

– Göran har under flera decennier visat att han har en unik förmåga när det handlar om berättande. Därför passar just en sportkrönika perfekt, där Göran själv får sätta ord på ett otroligt år från den sport som har visats på Viaplay, säger Per Nunstedt, sportchef Nent Group till Sportbladet.

Göran Zachrisson dömdes i tingsrätten till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst för lite mer än två månader sedan. Han hade gjort sig skyldig till grov rattfylla. Något som 81-åringen erkände både i polisförhör och i tingsrätten.

Nu får Zachrisson sitt första jobbuppdrag efter att domen föll.

– Det har varit väldigt deprimerande att inte få arbeta. Men nu börjar det ge med sig. Jag är oerhört glad över att få göra den här årskrönikan, säger Zachrisson till Sportbladet.

Vill tillbaka till golfen

Han kommer också sätta sig ned med Viasat efter årsskiftet och diskutera framtiden. I hans drömvärld får han göra comeback där han gjort sig som allra mest känd som kommentator, det vill säga inom golfen.

– Vi får se vart det leder. Jag är bara glad över att vi ska prata om det. Det här är ju en helt annan grej än att bara gå runt och tycka synd om sig själv, för det leder ingenvart, säger Göran Zachrisson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.