Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Mattias Zachrisson och Sverige missar semifinal i VM.

Zachrisson: "Fruktansvärt tufft just nu"

Ett tag hade Sverige den där tremålsledning som krävdes för att nå VM-semifinal. Men det höll inte hela vägen.

Sverige ledde med 12–9 i slutet av första halvlek och hade möjlighet att koppla ett tremålsgrepp även i andra. Men vid ställningen 16–14 brände Zachrisson ett friläge och i stället svängde matchen till Danmarks fördel.

På några minuter i andra halvlek släcktes det svenska medaljhoppet och Danmark vann till slut med 30–26.

- Det är ett otroligt bra lag vi möter och (Niklas) Landin har en toppendag i buren, även om han gör många räddningar i slutet när det är över, säger högerkantspringaren.

Klantigt mot Norge

Samtidigt gjorde Sverige långa stunder en bra match mot det enda laget i handbolls-VM som har vunnit alla matcher.

- Vi fick Mikkel (Hansen) och (Rasmus) Lauge utbytta i första halvlek, det har väl inte hänt tidigare i mästerskapet. Så vi hade en bra gameplan och det funkade bra och "Palle" (Andreas Palicka) stod bra i målet, säger Zachrisson.

- Det är fruktansvärt tufft just nu, men det är kanske inte i den här matchen vi förlorar semifinalplatsen. Det är mot Norge som vi klantade till det.

Förbundskapten Kristján Andrésson delade besvikelsen.

- Det är klart att det är en besvikelse. Vi ville mer, vi ville till Hamburg, säger han.

- Vi mötte ett starkt lag och de var bättre och skarpare i framför allt andra halvlek. Vi kan bara spekulera i vad som hade hänt om vi hade fått tremålsledningen där i andra, eller om vi hade kunnat hålla den vi hade i första.

"Helt värdelöst"

VM är inte helt över för Sverige trots den missade semifinalen. Landslaget får stanna i Herning för att spela matchen om femte och sjätte plats mot Kroatien på lördag.

- Två fria dagar och vänta på den matchen är så klart helt värdelöst, säger Zachrisson som ändå ser ljust på framtiden som väntar därefter.

Nästa år spelas EM i Sverige och kanske väntar också ett OS i Tokyo för Blågult.

- Vi är fortfarande en ung trupp och har åren framför oss, vi kommer inte bli sämre ju mer vi spelar ihop. Men såklart hade vi siktat på semifinal, det såg ju ljust ut när vi kom till mellanrundan med fyra poäng.