Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Zachrisson direkt från BB till VM

Direkt från BB - till VM. Det var Mattias Zachrissons fredag, det. "Det blev snabba ryck", säger han i ett pressmeddelande.

Sent på fredagskvällen svensk tid landade Mattias Zachrisson i Doha, där han ska förstärka det svenska handbollslandslaget i den pågående VM-turneringen.

Den 24-årige Füchse Berlin-spelaren var inte med när den ursprungliga 16-mannatruppen presenterades. Detta då Zachrisson med familj väntade tillökning. Men han var med i bruttotruppen och kunde därmed bli inkallad. Vilket han blev tidigare på fredagen - efter sonens ankomst.

"Vi var fortfarande kvar på BB när Staffan (Olsson, förbundskaptenen) ringde och frågade om det var intressant. Det blev snabba ryck, det var bara att åka hem och packa och åka till Arlanda", säger Zachrisson i ett pressmeddelande.

"Det känns både roligt och tufft. Vi fick barn för två dagar sedan, så det är klart att det var jättesvårt att lämna sonen och sambon, men samtidigt känns det tryggt att hon har familjen hemma i Eskilstuna. Det är tur att hon inte var ensam i Tyskland", fortsätter Zachrisson som är spelklar redan i lördagens gruppfinal mot Frankrike.

Högersexan Zachrisson ersätter VM-debutanten Anton Halén, som flyger hem under lördagen. En stor anledning till rockaden är för att storstjärnan Kim Anderssons axel ånyo spökar.

-Det är klart att det väger i skålen att det är osäkert med Kim, sade Staffan Olsson tidigare på fredagen.

TT: Varför valde in att ringa in "Zacke"?

-För att han har spelat en hel del nio meter. Han är lite kortare men spelar med en väldig fart och ett stort mod på nio meter också. Lite annorlunda spelstil och har individuella kvaliteter också som vi tycker är spännande.