Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Ymer förlorade mötet med Alexander Zverev i Franska mästerskapen i tennis.

Ymer utslagen efter historisk svenskinsats

Mikael Ymer är utslagen i Franska mästerskapen i tennis – efter Sveriges historiska fall framåt i grand slam-sammanhang. Ymer förlorade mot världsfemman Alexander Zverev, Tyskland, i raka set 1–6, 3–6, 6–7 (3–7) i den andra omgången på gruset i Paris.

20-årige Mikael Ymer hade aldrig spelat i en huvudturnering av en grand slam fram till den här veckan. Men nu är tennissvensken utslagen på gruset i Paris. Ymer förlorade det redan på förhand svåra mötet med världsfemman Alexander Zverev i den andra omgången.

22-årige Zverev var överlägsen i de två inledande seten, vann med 6–1 och 6–3, innan Ymer spelade upp sig i tredje. Det jämna setet gick till tiebreak, men väl där var tysken överlägsen. Ymer räddade två matchbollar men fick sedan se Zverev, som nu möter serben Dusan Lajovic i tredje rundan, avgöra fram till 7–3 och totalt 7–6 i setet.

930 000 kronor

Ymer, som kvalade sig hela vägen in till Franska mästerskapen och vann sin första match i huvudturneringen, får däremot ett stort ekonomiskt plåster på besvikelsen. Att slås ut i den andra rundan ger motsvarande 930 000 kronor i prispengar.

- Jag är lyckligt lottad och tacksam över att jag kan göra något jag tycker om. Att det är checkar som tillkommer är bara att tacka och ta emot, så klart, en stor bonus. Men jag är ingen som kliver av banan och säger "yes, här kommer en mille in på kontot", sade Mikael Ymer till TT i tisdags.

13 år sedan sist

Samtliga svenska singelspelare är nu utslagna i årets andra grand slam-turnering. Under onsdagen förlorade Johanna Larsson respektive Rebecca Peterson sina matcher i den andra omgången.

Sverige har inte haft så många singelspelare så långt framme i en grand slam-turnering på knappt 13 år, enligt Radiosporten. Då tog sig Sofia Arvidsson, Jonas Björkman och Robin Söderling vidare till den andra rundan i US Open.