Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

'Det är här jag vill vara. Det är de här jag vill börja bråka med. I dag fick jag med mig ett set, vi får se vad som händer nästa gång', säger Mikael Ymer efter att ha åkt ut ur årets Wimbledon.
"Det är här jag vill vara. Det är de här jag vill börja bråka med. I dag fick jag med mig ett set, vi får se vad som händer nästa gång", säger Mikael Ymer efter att ha åkt ut ur årets Wimbledon. Bild: Thibault Camus/AP/TT

Ymer om uttåget: Kinesiska muren byggs inte på en dag

I den andra rundan av den anrika tennisturneringen Wimbledon blev supertalangen Jannik Sinner för tufft motstånd för Mikael Ymer.
– Det är här jag vill vara. Det är de här jag vill börja bråka med, säger Ymer.

Den 20-årige italienaren, som är 13-rankad i världen, vann med 3–1 (6–4, 6–3, 5–7, 6–2).

– Det finns alltid saker jag kan göra bättre, men jag tycker generellt att det var en väldigt bra match. Men i slutändan var han för bra, han returnerade väldigt bra tycker jag, säger Mikael Ymer till TT.

Efter förlust i både första och andra set vaknade Ymer. Tredje set blev jämnt, men svensken drog till slut det längre strået. I fjärde set tröt orken för Ymer som i och med en tredje setförlust även förlorade matchen.

Trots att det blev förlust mot en högt rankad spelare räds Ymer inte nivån.

– Det är här jag vill vara. Det är de här jag vill börja bråka med. I dag fick jag med mig ett set, vi får se vad som händer nästa gång, säger Ymer.

– Det är klart man vill gå så långt som möjligt, men kinesiska muren byggs inte på en dag.

I turneringens tredje runda ställs Sinner mot 24-rankade John Isner. Amerikanen slog ut den tidigare världsettan Andy Murray, från Storbritannien, med 3–1 i set (6–4, 7–6, 6–7, 6–4).

Murrays förlust i andra rundan innebar att britten åkte ut tidigare i turneringen än någonsin tidigare.