Mikael Ymers resa i Franska mästerskapen tog slut direkt. Italienaren Lorenzo Musetti vann i raka set i första omgången.
Mikael Ymers resa i Franska mästerskapen tog slut direkt. Italienaren Lorenzo Musetti vann i raka set i första omgången. Bild: Jean-Francois Badias/AP/TT

Ymer om utbrottet: "Behöver inte förklara mig"

Mikael Ymers Franska öppna tog slut direkt.
Men att det uppmärksammade utbrottet i en tävling tidigare i veckan skulle ha påverkat insatsen ger han inte mycket för.
– Jag kan inte påverka det som har varit, säger den svenske tennisstjärnan.

Det blev bara tre set och lite drygt två och en halv timmes spel i årets andra grand slam-turnering för Mikael Ymer. Den 24-årige svensken förlorade klart i första omgången mot 17:e-seedade Lorenzo Musetti (5–7, 2–6, 4–6).

– Jag tycker att jag spelade jättebra i dag, men han var helt enkelt för bra. En väldigt välförtjänt seger, säger Ymer efter förlusten.

Motig vecka

Vecka 21 blev ingen munter historia för Sveriges högst rankade herrspelare. I onsdags tappade Ymer huvudet totalt under ATP-turneringen i Lyon. Efter att ha slagit sönder domarstolen i åttondelsfinalen mot fransmannen Arthur Fils blev han både utbuad och diskad.

Utbrottet kom efter att Ymer förgäves försökt få domaren att kliva ner från stolen för att visa märket efter en boll som dömts in, men som svensken ansåg var ute.

– Jag tror att klippet visar tydligt varför jag reagerade som jag gjorde. Det ursäktar det inte, men jag känner inte att jag behöver förklara mig. Det är nog ganska tydligt vad det var som orsakade det, säger Mikael Ymer nu.

Slut med grus

Att uttåget i Lyon skulle ha påverkat insatsen i Paris viftar han undan.

– Det här är en grand slam-turnering så det handlar bara om att vara i nuet. Jag kan inte påverka det som har varit.

Ymer, 56:a på världsrankningen, lyfter nu blicken mot nya veckor och turneringar.

– Vi ska över till gräs nu. Jag tror att jag kommer att kunna göra väldigt bra ifrån mig på gräset, jag ser fram emot grässäsongen. Vi har stora grejer framför oss.

I den klassiska grusturneringen i Frankrike återstår två svenska spelare. Storebror Elias Ymer ställs mot norske världsfyran Casper Ruud i första omgången, medan Rebecca Peterson inleder mot franska kvalspelaren Fiona Ferro.