Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Ymer är en match från att kvala in till sin första grand slam-turnering. Arkivbild.

Ymer nära Franska: Skulle vara en magisk grej

Mikael Ymer vann även sin andra match i kvalet till Franska mästerskapen i tennis. 20-åringen är framme i kvalfinal på gruset i Paris – en seger från att för första gången spela i huvudturneringen av en grand slam.

Lillebror Mikael Ymer, rankad 149 i världen, räddade sex matchbollar, vände och vann mötet med 260-rankade fransmannen Johan Tatlot efter en riktig holmgång över två timmar och 40 minuter.

Ymer förlorade första set med 3–6 och vann sedan andra set i tiebreak, 7–6 (7–2). I tredje var sedan svensken överlägsen och vann med 6–1.

- Det blir nästan som i krig. I ett avgörande set är det lite som alla blir "nakna". Bollarna är inte nya och fräscha, och båda spelarna på planen är trötta. Jag gillar den delen av tennisen, säger han till Expressen.

I kvalfinalen stöter Ymer, som aldrig kvalat in till huvudturneringen i en grand slam, på tufft motstånd. 104-rankade Henri Laaksonen, född i Finland men tävlandes för Schweiz.

- Det skulle vara en magisk grej (att kvala in). Det är något som man har jobbat för sedan man var liten. Det har hänt mycket nu på sex-sju månader men jag kommer inte ta någonting för givet. Jag är glad över vad jag har gjort den här veckan. Nu väntar en kvalfinal och förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det här, säger han.

Mikael Ymers storebror och Sverigeettan Elias, rankad 116 i världen, slogs ut i den första omgången av Franska mästerskapen-kvalet.