Idrottsminister Anders Ygeman. Arkivbild.
Idrottsminister Anders Ygeman. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg /TT

Ygeman stöttar bojkott av tävlingar

Efter Rysslands invasion av Ukraina har bojkotterna från svenskt håll av ryska idrottstävlingar följt efter varandra. Idrottsminister Anders Ygeman (S) tycker det är rätt.
– Att idrottarna kan utföra sina tävlingar i säkerhet och i trygghet är det absolut viktigaste, säger han till SVT.

ANNONS

Riksidrottsförbundet (RF) avråder svenska idrottare från att åka till Ryssland. Svenska skidförbundet meddelar att man bojkottar alla skidtävlingar i Ryssland. Svenska fotbollförbundet säger att man inte tänker spela en eventuell playoffmatch till herr-VM i Ryssland. Och herrarnas landslag i bandy drar sig ur VM i Ryssland i månadsskiftet mars–april. Det är några av torsdagens idrottsliga följder efter Rysslands invasion av Ukraina.

– Jag ser att fotbollsförbundet och bandyförbundet har valt att inte göra det (tävla i Ryssland), och jag tror att de fattar helt rätt beslut. Det är svårt att se att det går att arrangera säkra och schysta arrangemang under de här förhållandena, säger Anders Ygeman.

ANNONS

– Att idrottarna kan utföra sina tävlingar i säkerhet och i trygghet är det absolut viktigaste. Det viktigaste på den storpolitiska arenan är att Rysslands aggressioner upphör.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS