Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Yasin i comeback när Häcken vann

Häcken vann söndagens träningsmatch mot Ubuntu Cape Town. Ahmed Yasin var tillbaka i gulsvart – och låg bakom segermålet.
– Det var jäkligt skönt, säger nyförvärvet.

Häromdagen besegrade Häcken Cape Town City FC under sitt träningsläger i Sydafrika, och på söndagen ställdes man mot ännu ett lokalt lag: Ubuntu Cape Town, som till vardags spelar i den sydafrikanska andradivisionen.

Häcken hamnade tidigt i underläge, men kunde kvittera när mittbacken Johan Hammar satte 1–1 på nick i den första halvleken.

Efter en timmes spel fick ett välbekant ansikte göra comeback för Häcken. Ahmed Yasin, som under hösten 2017 gjorde stor succé på Hisingen, värvades nyligen från den qatariska ligan och efter lite skadeproblem fick han nu chansen att visa upp sig för tränare Andreas Alm.

– Det kändes jättebra och jättekul. Jag har tränat fullt ut de senaste fyra dagarna och i dag fick jag också 30 minuter match, så det var jäkligt skönt, säger Yasin efter matchen.

Han var också inblandad i det som skulle bli segermålet: Yasin sköt, och på returen kunde Mervan Celik sätta avgörande 2–1 med drygt tio minuter kvar.

Därmed är träningsmatchandet över för Häcken som nästa helg ställs mot Brage i svenska cupen. Ahmed Yasin tror att 2019 kan bli en bra säsong för BK Häcken.

– De har inte tappat någon spelare från förra året, så om man bygger vidare på det, plus nyförvärven, kan det bli dunder, säger han.

Vad gjorde att du ville återvända till Häcken?

– Det är en grym klubb med bra människor runt omkring. Väldigt proffsig, med grymma faciliteter. De känner till mina kvalitéer och har en spelstil som passar mig bra.

Häckentränaren Andreas Alm var nöjd med vad Yasin hann uträtta under sin halvtimme på planen.

– Han var tydligt bidragande till att vi gjorde en bra andra halvlek. Han var rörlig och hade fötterna mot målet. Han var inblandad i en hel del situationer, både mål och målchanser.

Så han är långt framme, formmässigt?

– Ja, han har ju spelat matcher i januari, under asiatiska mästerskapen. Sedan har han haft besvär med en ljumske, men nu ser han ut att vara redo att spela mer än en halvlek också, sa Alm innan han och laget satte sig på flyget hem till Sverige.

Så startade Häcken:

Jonathan Rasheed – Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Juhani Ojala, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren - Mervab Celik, Viktor Lundberg, Ali Youssef – Alexander Jeremejeff

Se målen i klippet ovan!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.