Yannik Agnel gripen av polis – hade sex med 13-åring

Den franske OS-mästaren i simning, Yannick Agnel, greps av polis under torsdagen. Han anklagas för att ha haft sex med en 13-åring när han själv var 24 år, något han erkänt. Nu riskerar han 20 års fängelse.

ANNONS

Händelsen ska ha ägt rum 2016. Den franske simmaren Yannick Agnel hade då sex med en 13-åring som medverkade i hans träningsgrupp runt om i världen. Under torsdagen greps han av fransk polis efter att det inkommit en anmälan från en person som var med i träningsgruppen 2016, skriver L’Equipe.

29-åringen medger att han haft sex med flickan, som är dotter till hans dåvarande tränare, men hävdar att det funnits samtycke.

Tidigare i år införde det franska parlamentet en lag som kategoriserar sex med minderåriga som våldtäkt eller sexuellt övergrepp och nu riskerar OS-mästaren upp till 20 års fängelse.

ANNONS

– Att det bedöms som våldtäkt eller sexuella övergrepp beror det på att det finns en betydande åldersskillnad, säger åklagaren i Mulhouse.

Ministern tillhörde samma simklubb

Flera simmare har medverkat och förhörts i utredningen de senaste veckorna. Frankrikes nuvarade idrottsminister, Roxana Maracineanu, tillhörde samma simklubb som Agnel när hon vann silver under OS 2000.

Yannick Agnel avslutade sin karriär redan som 24-åring efter att ha misslyckats i OS i Rio de Janeiro 2016. Han har fortfarande världsrekordet på 400 m frisim i kortbana från 2012.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS