Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yannick Tregaro fotograferad under  Folksam GP friidrottsgala på Slottskogsvallen i Göteborg. 
Arkivbild. Bild: ADAM IHSE / TT
Yannick Tregaro fotograferad under Folksam GP friidrottsgala på Slottskogsvallen i Göteborg. Arkivbild. Bild: ADAM IHSE / TT

Yannick Tregaro berättar om en tung period i livet

Skilsmässa med frun Emma Green, företaget gick i konkurs och dömd för bokföringsbrott. Friidrottstränaren Yannick Tregaro har lämnat en tung period bakom sig.
– Det var skittufft i vissa perioder, men jag tycker inte att jag ska behöva fokusera på det, säger han till GT.

Yannick Tregaro var en av personerna som låg bakom det svenska friidrottsundret som tog världen med storm efter millennieskiftet. Friidrottstränaren hade hopparstjärnor som Christian Olsson, Kajsa Berqvist och Emma Green i sitt stall och fick dem att flyga.

Det av namnen som kanske är starkast förknippat med Yannick Tregaro är Emma Green. Tregaro var inte bara tränare för höjdhopparen utan även dennes äkta make fram till skilsmässan 2014.

– Alltså... Jag vill inte fokusera så mycket på det och jag tycker inte att jag ska behöva fokusera på det. Det var skittufft i vissa perioder, så var det, säger Yannick Tregaro till GT.

”Jag var trött på friidrotten”

Emma Green fortsatte att träna under Yannick Tregaro i ett och ett halvt år efter skilsmässan men ett tag efter separationen startade friidrottstränaren en ny verksamhet, mode- och inredningsbutiken Vallgatan Art AB.

Företaget gick i konkurs 2018 och Yannick Tregaro dömdes till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för bokföringsbrott efter konkursen.

– Jag var trött på friidrotten och startade en business. Men det gick dåligt ekonomiskt och jag förlorade väldigt mycket pengar. Konsekvenserna blev att det blev ett missförstånd med bokföringen i några bolag vilket ledde till domen då, säger Tregaro.

Men nu är det återigen fullt fokus på friidrotten och stortränaren ska hjälpa Khaddi Sagnia, Tobias Montler och Tilde Johansson att nå medaljer.

– De håller absolut samma klass. Man vet aldrig vad som kan hända med de personerna och det är det som är så spännande. Alla de tre kan vinna OS i framtiden, men det gäller att hitta rätt och göra jobbet, säger Yannick Tregaro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.