Danska Caroline Wozniacki hoppas kunna försvara sin titel i Australien.
Danska Caroline Wozniacki hoppas kunna försvara sin titel i Australien.

Wozniacki tillbaka i Australien: "Njuter"

För ett år sedan gick hennes flickdröm i uppfyllelse. Nu är Caroline Wozniacki tillbaka i Australien – redo att försvara sin grand slam-titel.

ANNONS
|

För Caroline Wozniacki var förra årets seger i Australian Open hett efterlängtad. Den danska 28-åringen har länge tillhört världstoppen – men det var först 2018 som hon bärgade karriärens första grand slam-vinst.

- Det betydde så oerhört mycket för mig, det är något jag strävat efter hela min karriär. Något jag har längtat efter väldigt länge. Att till slut vinna, och att få göra det här, var verkligen speciellt, säger hon under lottningsceremonin inför årets upplaga av tävlingen.

ANNONS

- Jag kan inte förstå att det redan har gått ett år, det är jättekul att vara tillbaka.

Lottningen oviktig

Wozniacki, som är rankad trea, möter belgiskan Alison van Uytvanck i den första omgången. I andra omgången kan Johanna Larsson komma att stå för motståndet och längre fram i turneringen väntar förmodligen andraseedade storstjärnan Angelique Kerber.

- När jag var junior, för länge sedan, tittade jag mycket på lottningar, men nu har jag insett att det inte spelar så stor roll. För mig är det viktigt att vara i nuet, säger Wozniacki.

- Det finns så många bra spelare, alla kan slå alla på en bra dag. Jag måste ha fokus på motståndet och veta vad jag ska göra i varje match.

ANNONS

Williams tillbaka

Serena Williams, som jagar sin totalt 24:e grand slam-titel, fick en relativt tuff lottning. I den första omgången ställs amerikanskan mot tyska Tatjana Maria, men redan i fjärde omgången kan hon få möta världsettan Simona Halep.

Williams vann Australian Open 2017, men stod över tävlingen förra året eftersom hon då hade blivit mamma bara några månader tidigare. Senare under 2018 var hon tillbaka i hetluften igen, då hon bland annat förlorade finalen i US Open mot japanskan Naomi Osaka efter att ha varit inblandad i ett uppmärksammat bråk med domaren Carlos Ramos. Ramos ansåg att Williams fått otillåtna instruktioner av sin tränare Patrick Mouratoglou, något Williams inte höll med om. Williams bestraffades och svarade med att skälla ut Ramos och anklaga honom för att inte dela ut samma straff till manliga spelare.

- Som alla vet tolererar domarna det här i 99 procent av alla matcher, säger Mouratoglou enligt Reuters.

TT

Fakta: Australian Open

Matcher att hålla koll på i första omgången:

Simona Halep, Rumänien-Kaia Kanepi, Estland

Serena Williams, USA-Tatjana Maria, Tyskland

Rebecca Peterson, Sverige-Sorana Cirstea, Rumänien

Vera Lapko, Vitryssland-Johanna Larsson, Sverige

Caroline Wozniacki, Danmark-Alison van Uytvanck, Belgien

Polona Hercog, Slovenien-Angelique Kerber, Tyskland

ANNONS