Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tiger Woods spelar ut från tredje hålet på sista dagen i Atlanta.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Woods vann – men Rose tog slutspelet

Tiger Woods är tillbaka. Segern i Tour Championship är hans första på PGA-touren sedan 2013. Han var dessutom nära att ta hem hela PGA-slutspelet – men Justin Rose klarade trycket på sista hålet.

Med totalt elva under par och en två slag stor ledning till andraplacerade Billy Horschel så tog Tiger Woods, 42, sin första seger på PGA-touren sedan 2013 efter att ha gått den fjärde och sista rundan i Atlanta på ett över par.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När han spatserade fram mot avslutningen av det 18:e hålet så var det med en ofantlig mängd människor som följde varje steg han tog.

Jublet visste inga gränser när han satte en enkel parputt och sträckte armarna i skyn.

- Jag fick kämpa för att hålla in tårarna på sista hålet, säger Woods i segerintervjun.

Ett tag såg det också ut som att han skulle kunna ta hem hela Fedex Cup och dess prissumma på tio miljoner dollar.

Sista hålet avgjorde

Men förutom att Woods behövde vinna helgens tävling så behövde även en drös andra spelare prestera sämre än ett visst resultat för att amerikanen skulle krönas mästare i hela PGA-tourslutspelet.

Det största hotet, Justin Rose, låg länge tvåa under söndagen. Men med fem bogeys och bara en birdie efter 16 spelade hål låg britten fyra över par för dagen och hade sjunkit ner till en delad sjätteplats. För att Woods skulle vinna Fedex Cup behövde Rose bli som bäst delad femma.

Efter par för Rose på hål 17 blev det sista hålet som avgjorde. Och efter att säkert ha satt tvåputten han behövde för en birdie på 18:e var totaltiteln i PGA-slutspelet hans.

Efteråt erkände 38-åringen att han gjort det onödigt spännande för sig med avslutningsdagens 73-runda.

- Det kändes som en långsam död för mig där ute i dag.

"Stolt över dig"

Och i totalsegerns stund ville även engelsmannen hylla Woods återkomst.

- Jag vill gratulera Tiger nu. Jag tror att golfvärlden är riktigt stolt över dig och superglad över ditt spel och vart golf är på väg.

42-årige Woods, världens genom tiderna kändaste golfare, återvände till sporten tidigare i år efter att ha missat större delen av de senaste två åren på grund av en ryggskada. Efter en fjärde ryggoperation, som gjordes förra året, har han gjort stadiga framsteg under säsongen.

Efter operationen har han sagt att han fått en andra chans i livet och att han är "ett vandrande mirakel".