Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tiger Woods har vilat sig i form inför PGA-mästerskapen.

Woods har vilat sig i form: "Är redo igen"

Vad gör man efter tidernas comeback? Surfar vidare på framgångsvågen eller tränar hårt för att bli ännu bättre? Nej. Heter man Tiger Woods vilar man.

Tiger Woods mår bra.

Visst, den stelopererade ryggen gör sig nog påmind ibland. Han har även blivit stämd av föräldrarna till den bartender som jobbade på Woods restaurang i Florida och som körde ihjäl sig i vintras, kraftigt påverkad av alkohol. Saker som möjligen påverkar den 15-faldige majorvinnaren en del. Men inför stundande PGA-mästerskapen, årets andra major, är han ändå avslappnad.

- Jag känner mig utvilad, säger Woods på en presskonferens.

- Det senaste året har jag jobbat hårt för att hitta tillbaka till mitt spel. Nu handlar det egentligen bara om att bibehålla det.

Har tränat lugnt

Sedan den lika överraskande som minnesvärda segern i US Masters i april – vinsten som har kallats tidernas comeback i idrottsvärlden – har Woods legat lågt. Han kom inte till start i den prestigefyllda tävlingen i Charlotte, North Carolina, i förra veckan utan valde i stället att ta ledigt.

Faktum är att 43-åringen inte har spelat någonting sedan viktorian på Augusta National i Georgia.

- Om jag ska vara helt ärlig så var jag inte redo att lägga ner så många timmar igen. Så jag har kört lite i gymmet bara. Det har känts bra. Jag är redo igen, säger han.

Tiger Woods sargade rygg – och hans stökiga privatliv – har varit en följetong under lång tid. Men nu tycks legendaren en gång för alla ha kommit till bukt med skadeproblemen. I varje fall nästan. Redan före den osannolika majorsegern i US Masters hade han visat att formen var på uppåtgående igen.

- Min rygg gör att jag vissa dagar känner mig rörlig, och andra inte, säger han.

- Det gör att jag inte kan ägna varje dag åt varje liten del av mitt golfspel. Så det har betytt att jag har tränat mycket på det korta spelet, puttar och chippar och liknande.

Jagar Jack Nicklaus

Segern på klassiska Augusta var alltså Tiger Woods totalt 15:e i majorsammanhang. Egentligen kan man fråga sig vad det är som driver amerikanen att fortsätta – han har ju vunnit allt och lite till.

Men det finns en sak Woods suktar efter:

Jack Nicklaus rekordnotering på 18 majors.

- Det tog Nicklaus en hel karriär att nå 18 titlar. Så nu när jag har förlängt min karriär, vilket jag för några år sedan trodde var omöjligt, har det öppnat sig en möjlighet. Om jag gör rätt saker och saker går min väg, sade Woods till golf.tv i april.

En seger i PGA-mästerskapen – där han är en av förhandsfavoriterna – skulle inte bara ta honom ett steg närmare sitt mål, det skulle även innebära att han kliver upp jämsides med Sam Snead som den spelare som vunnit flest PGA-tävlingar genom tiderna. Amerikanen Snead, som spelade mellan 1931 och 1987, bärgade 82 vinster på touren. Woods står på 81.

- Det här kommer att bli roligt, med publiken och allt. Det kan bli en riktigt jäkla bra tävling, det här, säger Tiger Woods.