Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tiger Woods förlorade sin första match i årets Ryder Cup.

Woods 18:e förlust i Ryder Cup

Hyllad och hajpad – men när Tiger Woods gjorde comeback i Ryder Cup var allt som vanligt. Golfstjärnan förlorade och försämrade sitt redan svaga facit i tävlingen.

Inte ens under åren då Tiger Woods var bäst i världen hade han någon större lycka i Ryder Cup, i alla fall inte när det handlade om parspel. Inför årets uppgörelse på Le Golf National hade Woods spelat totalt 33 Ryder Cup-matcher, med 13 segrar, 3 oavgjorda och 17 förluster som facit – och alla förluster utom en hade kommit i bästboll eller foursome.

Nu har Tiger Woods förlorat igen.

Woods parades ihop med Patrick Reed i den fjärde och sista av förmiddagens bästbollmatcher. Dagen började visserligen ganska bra för den 42-årige legendaren, med birdies på hål 2 och 3, och efter att Reed gjort en birdie på 10:e ledde amerikanerna med två hål mot Tommy Fleetwood och Francesco Molinari.

Men därefter gjorde Woods och Reed inte en enda birdie. Den engelsk-italienska duon gjorde däremot fem, efter några sänkta puttar som sannolikt kommer finnas med bland Ryder Cups highlights när tävlingen summeras. Molinari avgjorde på 17:e inför en extatisk hemmapublik.

Woods har i år gjort en sensationellt lyckad comeback efter totalt fyra ryggoperationer och han vann i söndags sin första seger på fem år, i finaltävlingen i Fedex Cup. Det är dock högst tveksamt om ryggen håller för spel i två matcher om dagen och efter den inledande förlusten i Ryder Cup fick Woods vila under eftermiddagens foursomes.