Manchester Citys Sergio Agüero, i blått, gick mållös från mötet med Wolverhampton.

Wolves höll stånd mot City – Arsenals första seger

Manchester City fick sin första match utan seger för säsongen. Arsenal fick sin första med seger. Trender bröts under lördagens Premier League-fotboll.

|

Manchester City inledde Premier League-säsongen med två övertygande segrar. Då kom första bakslaget för säsongen borta mot Wolverhampton.

De regerande mästarna fick nöja sig med ett kryss mot nykomlingen.

Efter en första halvlek som slutade mållös, trots fina målchanser från målsprutan Sergio Agüero och Raheem Sterling, så skulle utdelningen komma åt båda håll under den andra halvleken.

Det första kom från hemmalaget. Willy Boly stod för 1–0-målet, som kanske inte borde ha godkänts då han styrde in ett inlägg med armen. Men kvitteringen kom tio minuter senare, när fransmannen Laporte flög fram och distinkt nickade in 1–1.

City tryckte på för ett ledningsmål och allra närmast var Agüero på tilläggstid, men då var ribban i vägen, och därmed var säsongens första poängtapp för City ett faktum.

Självmål

Samtidigt i London fick Arsenal sin första seger för säsongen. Efter förluster mot City och Chelsea så fick nye tränaren Unai Emery sin första Premier League-seger efter 3–1 mot West Ham. Det satt dock långt inne, och 2–1-målet krävde viss assistans från motståndet. Issa Diop blev självmålsskytt efter att inhoppande Alexandre Lacazette vallat ett inspel via Diop och in i nät. En annan inhoppare, Danny Welbeck, fastställde slutresultatet på övertid.

Liverpool vann igen

För Liverpool kom tredje segern på tre försök. Det blev dock ingen klang och jubelföreställning i 1–0-vinsten hemma mot Brighton. Matchens enda mål gjordes av förra säsongens skyttekung Mohammed Salah.

På de andra PL-arenorna haglade det röda kort. Exempelvis i mötet mellan Bournemouth och Everton (2–2) blev det ett till vardera lag. Evertonstjärnan Richarlison tog det första efter att ha skallat en motspelare i slutet av första halvlek.