Wislanders kritik mot svenska inställningen

Utsedd till århundradets bästa spelare. Men på hemmaplan efterlyser Magnus Wislander större erkännande när det kommer till våra största stjärnor.
– Tyvärr är det så att man bor i Sverige, här har de individuella utmärkelserna inte så stor betydelse, säger göteborgaren i en intervju med Expressen.

ANNONS
|

Handbolls-VM pågår för fullt och Magnus Wislander är i vanlig ordning på plats för att följa mästerskapet för Radiosportens räkning.

I en intervju med Expressen öppnar handbollsikonen en diskussion kring synen på de största stjärnorna inom svensk idrott.

– Tyvärr är det så att man bor i Sverige, här har de individuella utmärkelserna inte så stor betydelse. Det är nästan fult. För det är alltid laget och kamraterna runtomkring som man ska buga och bocka för, säger den gamle mittsexan, som själv blivit utsedd till århundradets spelare.

Ser ett undantag

Han poängterar dock att det inte handlar om han egna utmärkelser, utan inställningen till våra största idrottsstjärnor över lag.

ANNONS

– Jag tycker att man i Sverige inte värderar utmärkelser på ett sådant bra sätt som man gör i vissa andra länder eller i övriga världen, säger han till tidningen.

Han identifierar ett undantag: Zlatan Ibrahimovic har utsetts (och utsett sig själv) till bäste svensk genom tiderna, och svenskarna har till slut gått med på den sanningen.

– Men. Stina Nilsson får inte gå ut och säga att hon är bäst, för då är hon inte ödmjuk. Även om hon klart och tydligt är bäst, säger Magnus Wislander.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS