Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wilsons klassmål räddade Giffarna

Tremålskytt senast mot Jönköping. Nu gjorde Peter Wilson ett klassmål när Sundsvall hade en man utvisad. 20-åringen räddade 1–1 mot Falkenberg och en viktig poäng åt Giffarna i kampen för att slippa kval.

Det var inte mycket som talade för Gif Sundsvall i den iskalla blåsten på Falkenbergs IP. Hemmalaget ledde med 1–0 och skapade chanser för fler mål.

Noah Sonko Sundberg hade fått sitt andra gula kort och blivit utvisad.

Med en kvart kvar skickade Smajl Suljevic iväg en välriktad långboll. Johan Eklund nickskarvade till Peter Wilson som sprintlöpte i djupled. 20-åringen lät bollen studsa och pangade in kvitteringen ur svår vinkel.

- När jag såg att bollen damp ner så reagerade jag och tänkte bara ”träffa bollen rätt och få den på mål”. Jag fick en bra träff. Den gick ganska högt och målvakten hann inte reagera, säger Peter Wilson med en blodig tuss i ena näsborren.

Näsblodet satte igång under matchen och ville inte sluta.

Femte målet

När Pa Dibba försvann till Hammarby i somras öppnades en plats för den egna produkten Peter Wilson i Sundsvalls anfall. Mot Falkenberg spelade han sin bara sjätte allsvenska match från start. Han har redan gjort fem mål – varav tre i den föregående matchen mot Jönköping.

- Det betydde mycket och var en helt ny erfarenhet för mig. Hattrick på hemmaplan inför släktingar och vänner. Det var underbart. Nu går jag in i varje match och tror på att jag kan göra mål, säger Wilson.

Nu ordnade han en poäng som gör att gapet ner till Helsingborg på kvalplats ökar till sju poäng inför HIF:s bortamatch mot Elfsborg på söndagen.

Falkenberg hade flera bra lägen att svara med ett sent segermål. Trots bara försumbar chans att undvika nedflyttning visade allsvenskans superjumbo vilja, spelglädje och en hel del anfallskvalitet.

”Bäst i år”

18-årige Jesper Karlsson gjorde 1–0 på en straffspark som han slog hårt längs gräset och exakt placerad intill stolpen.

- Vi gick ut på planen med ett leende på läpparna idag och det har vi inte gjort tidigare. Det här var nog vår bästa match i år, säger Jesper Karlsson som i år fått ett rejält genombrott.

Nästa år spelar Falkenberg på en nybyggd arena – i superettan. Med eller utan Jesper Karlsson?

- Vi får se vad som händer. Vi håller på den frågan lite, säger han och ler brett.