Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Wilson efter målet: ”Skönt, riktigt skönt”

Det såg mörkt ut för Gif Sundsvall. Då klev förra höstens succéman fram. Peter Wilson räddade en poäng efter att ha nickat in 1–1-målet mot Elfsborg.

Gif Sundsvall hemma mot Elfsborg var en match som knappast kan beskyllas för att ha varit chansfattig och odramatisk.

Viktor Prodell, hade en styrning i stolpen, Sebastian Rajalakso träffade ribban och hade ytterligare fina lägen att göra mål. Det var bara en litet smakprov av de uppsjö av lägen som präglade den första halvleken.

Snål utdelning, trots mängder av målchanser.

I stället skulle målen komma i den andra halvleken.

Tio minuter in hittade Per Frick målet sedan Jesper Manns inlägg letat sig fram till en omarkerad Frick som kunde göra sitt tredje mål för säsongen. Sedan såg det länge ut som att Elfsborg skulle få resa hem med tre poäng till Borås.

- Vi fick bra utdelning, vi spelar bra på det resultatet. Deras enda läge kommer på deras 1–1 mål, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

"Kunde såra dem"

Elfsborg såg ut att kontrollera matchen, men, Gif Sundsvall ville inte nöja sig med en neslig uddamålsförlust. För i den 84:e matchminuten skickade Jonathan Morsay fram en boll i Elfsborgs straffområde där bollen tog en studs och då klev Peter Wilson, Sundsvalls succéspelare under förra hösten, fram och kunde styra in ett kvitteringsmål med hjässan, sitt andra för säsongen.

- Det var skönt, riktigt skönt, som vanligt när man gör mål. Men framför allt också när hela laget kämpar för varandra. Ingen gav upp på plan utan visste att vi kunde fixa en kvittering, sade han.

Elfsborg ledningsmål till trots så stressade inte hemmalaget upp sig, menar Wilson.

- Vi trodde på det vi skulle göra, de backar hem och spelade runt bollen så jag kände att så fort vi fick bollen så kunde vi såra dem på ett bra sätt.

Skadedrabbat

Det var också en väldigt nöjd hemmatränare som bevittnade den oavgjorda matchen:

- Jag är stolt. Vi hade fullt med skador, och vi ställer upp med ett ungt lag och vi spelar bra. Jag tycker resultatet är rättvist. Att grabbarna går ut och gör en sån här insats är bra jobbat, sade Joel Cedergren.