Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Williams i tårar – efter frågor om dödsolyckan

Tennisstjärnan Venus Williams föll i gråt under presskonferensen efter avancemanget i Wimbledon. Detta efter att ha fått frågor om sin inblandning i en dödsolycka för en månad sedan.

Den femfaldiga Wimbledonmästaren Venus Williams har haft en jobbig uppladdning inför årets turnering efter att ha varit iblandad i en trafikolycka i Florida där en 79-årig man 13 dagar senare avled.

Olyckan i Palm Beach utreds fortfarande och det är ännu oklart om Williams kommer åtalas för något brott.

Men familjen till den omkomne mannen har, via sin advokat, meddelat att de ska stämma tennisstjärnan. Williams ska enligt polisrapporten ha kört mot rött och sedan in i bilen som kördes av 79-åringens fru.

Trots turbulensen kom femfaldiga Venus Williams, 37, alltså till start under måndagens inledande dag på gräset utanför London.

Den elfterankade amerikanskan besegrade 54-rankade Elise Mertens, Belgien, med 7–6 (9–7), 6–4 i den första omgången.

Williams smashade in matchbollen efter en tuff match som var över efter en timme och 40 minuters spel. I nästa runda väntar 55-rankade kinesiskan Wang Qiang.

- Tennisen är fortfarande mitt livs kärlek. Det ger mig lycka. Det här är min 20:e Wimbledonturnering. Jag trodde aldrig jag skulle spela så här många. Men jag är tacksam över att vara här, sade Williams efteråt.

"Inte vara förberedd på allt"

Innan hon i tårar avbröt presskonferensen hade hon fått flera frågor om hur hon rent känslomässigt mått och förberett sig för Wimbledon. Williams hade bara indirekt berört ämnet.

- Du kan inte förbereda dig för allt som händer i livet. Jag har förberett mig för så många matcher, försökt vara redo för vad än min motståndare ska försöka med – men du kan inte vara förberedd på allt, sade Williams.

- Man vet aldrig vad framtiden ger en. Det är allt jag kan säga och det har jag lärt mig, sade Williams.

Hur mycket det som har hänt kommer att påverka Venus Williams är givetvis svårt att spekulera i, men den förra världsettan Mats Wilander menar att det är en faktor att ta i beaktning.

- Jag har ingen aning om hur hon känner inombords.

- Jag har tänkt att hon kan ha en chans att vinna, men nu är jag inte så säker. Man kunde se när hon spelade att det var som att hon bar hela världen på sina axlar. När matcherna blir tuffa och du har svårt mentalt så... det är tufft.

Halep enkelt vidare

Värt att notera I övrigt från måndagens första omgång på damsidan:

+ Världstvåan Simona Halep, Rumänen, tog sig enkelt vidare till den andra omgången via 6–4, 6–1 mot kvalspelaren Marina Erakovic, Nya Zeeland.

+ Hemmahoppet Johanna Konta, sjätterankad, slog ut Hsieh Su-Wei, Taiwan, med 6–2, 6–2.