Serena Williams serverar skolor över fyra miljoner ansiktsmasker.
Serena Williams serverar skolor över fyra miljoner ansiktsmasker. Bild: KAI PFAFFENBACH

Williams hjälper till att donera ansiktsmasker till skolor

Serena Williams, 38, har vunnit inte mindre än 23 Grand Slamtitlar. Nu ger hon tillbaka. På sin Instagram meddelar hon att hon kommer att hjälpa till att donera över fyra miljoner ansiktsmasker till behövande skolor. ”Jag är tacksam över att kunna hjälpa våra skolor”, skriver hon i ett inlägg.

ANNONS
|

Som 14-åring blev Serena Williams en professionell tennisspelare.

Det var 1995.

2020 är hon fortfarande aktiv, och har lyckats plocka hem hela 23 Grand Slam. Flest någonsin.

Nu har Williams blivit uppmärksammad för aktioner utanför tennisbanan, och de är minst lika viktiga.

På sin Instagram meddelar hon nämligen att hon kommer att hjälpa till att donera över fyra miljoner ansiktsmasker till skolor.

”Jag är tacksam över att kunna hjälpa våra skolor med dessa resurser, och för att ha fått möjligheten till att kunna hjälpa så många studenter”, skriver hon bland annat i inlägget.

Aktionen sker tillsammans med Bella+Canvas (som tillverkar ansiktsmasker), amerikanska skolstyrelseföreningen och Scholastic.

ANNONS

Kampanjen kallas #MaskForKids, och utöver att donera ansiktsmasker kommer den att erbjuda utbildning om ansiktsmasker för 54 miljoner studenter, och alla 115 tusen skolor i USA.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS