Venus Williams är, som 37-åring, klar för fjärde omgången i Wimbledon.
Venus Williams är, som 37-åring, klar för fjärde omgången i Wimbledon.

Williams äldsta i topp-16 på 23 år

Inte sedan Martina Navratilova 1994, har en 37-åring nått 16-delsfinal i Wimbledon. Frågan är nu om Venus Williams, efter att ha slagit ut japanskan Naomi Osaka, kan gå lika långt som Navratilova gjorde – till final?

ANNONS
|

När Venus Williams nådde sin första grand slamfinal 1997 som 17-åring var Osaka bara en månad gammal. 20 år senare har Williams tagit hem sju grand slamtitlar i singel varav fem på Wimbledons gräs, den senaste 2008, och hon var i semi så sent som för ett år sedan.

Naomi Osaka kämpade på bra mot tiondeseedade Williams och tvingade fram ett tiebreak i första set, 3–6, och hängde även med bra i andra men fick ge sig med 4–6.

Rumänskan Simona Halep är seedad tvåa och kan bli världsetta om hon når semifinal. Hon är ett steg närmare efter 2–0 i set mot kinesiskan Peng Shuai. Det andra setet satt dock hårt åt, men Halep vann efter 9–7 i tiebreak.

ANNONS

Halep möter i nästa omgång tidigare världsettan Victoria Azarenka som är oseedad i årets turnering efter att ha fött barn i december. Vitryskan tappade första set, 3–6, mot brittiskan Heather Watson men vann de två följande 6–1, 6–4.

Haleps betvingare i finalen i franska mästerskapen i juni, lettiskan Jelena Ostapenko, är också vidare efter 7–5, 7–5 mot italienskan Camila Giorgi.

I damturneringen är också fjärdeseedade Elina Svitolina, Ukraina, och sjätteseedade hemmahoppet Johanna Konta vidare.

TT-AFP-Reuters

ANNONS