Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 2016-07-17

Wilands tavla bakom poängtappet

Formstarka Malmö FF såg ut att gå mot en ny seger. Då skrek Johan Wiland till – men glömde att sparka.

Malmö FF hade vunnit nio av de tio senaste matcherna och efter Vidar Örn Kjartanssons 1–0-mål efter knappa kvarten såg det stjärnspäckade MFF-kollektivet ut att vara på väg mot ännu en i det på förhand tuffa bortamötet med AIK.

I 44:e matchminuten kom en förlupen boll rullande mot Johan Wiland, som skrek på sin felvände mittfältare Anders Christiansen och... ja, sedan hade AIK-anfallaren Carlos Strandberg öppet mål. En stolpträff senare kunde AIK:s Denni Avdic trycka in en stolpretur till slutresultatet 1–1.

- Jag tvekar lite, sedan tvekar han... Men det är jag som släpper den. Det är klart att det är mitt mål, säger MFF-målvakten Wiland efteråt och tillägger:

- Men det är det som händer i fotboll. Det är väl det som gör det roligt för publiken.

Men tråkigare för Malmö som fick nöja sig med 1–1 efter en trög andra halvlek där inget av lagen tryckte på särskilt hårt för ett segermål.

- Jag tror vi var lite trötta, säger MFF-tränaren Allan Kuhn som försökte väcka sitt serieledande lag med tre byten – utan att lyckas.

Johan Wiland var inte allt för nedstämd efter matchen, som gör att Malmö FF nu får nöja sig med en serieledning på tre poäng före IFK Norrköping.

- Det är surt att vi inte får med oss den vinsten vi vill ha, men sen är det inte så många som åker upp hit och vinner heller. Men vi har 1–0 och har ganska bra kontroll över det, så det är klart att det är surt när det kommer ett sånt mål.