Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Leo Borg har inte enbart fördel av att ha tennislegendaren Björn Borg som pappa, anser Mats Wilander. Arkivbild. Bild: Hanna Franz n/TT
Leo Borg har inte enbart fördel av att ha tennislegendaren Björn Borg som pappa, anser Mats Wilander. Arkivbild. Bild: Hanna Franz n/TT

Wilander om Leo Borg: "Sluta prata om honom"

Leo Borg får fördelar i tenniskarriär som son till legendaren Björn Borg.
Men där finns även nackdelar, menar Mats Wilander.
– Vi gör honom en tjänst om vi slutar prata om honom, säger tennislegendaren och expertkommentatorn.

Björn Borg spelade Davis Cup redan som 15-åring, gick till kvartsfinal i Wimbledon som 17-åring och vann Franska mästerskapen strax innan hann fyllde 18 år.

Hans nu 17-årige son Leo är också en stor talang, och får stå ut med att hela tiden jämföras med sin pappa. Som i förra veckan då han gick till semifinal i juniorturneringen Copa del Café i Costa Rica – en turnering som hans pappa vann 1973.

Och det är just jämförelsen med pappan som Wilander menar är Leo Borgs kanske största hinder i karriären.

– Det är inte schysst för en ung spelare att ha såna hinder, de är inte lätta att ta sig över, säger Wilander till utvalda svenska medier genom Discovery Networks.

– Visst, han får en del bonusar av att vara son till en stor mästare som Björn – han behöver inte spela in prispengar för att överleva på proffstouren och han får inbjudningar till tävlingar för att han är Björns son. Men för att vara ärlig tror jag att vi gör honom en tjänst om vi slutar prata om honom.

Wilander, som själv vann Franska mästerskapen redan som 17-åring och som numera är expertkommentator i Eurosport, säger att han förväntar sig att Leo Borg "fortsätter att utvecklas och synas här och var".

– Men det är för tidigt att prata om ifall han kan bli en topprankad spelare.