Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Wikegårds kritik mot SHL: "Måste bry oss"

TV-profilen Niklas Wikegård ryter nu till mot SHL. Efter att supportrarna visat stor ilska ger han sig nu in i debatten.
– Är man stor måste man vara snäll, säger han i en videoblogg.

Det har stormat kring SHL under de senaste veckorna. Detta efter att supportrar på flera arenor riktat skarp kritik mot SHL och skanderat "Hockeymördare".

Något som fick SHL att skicka ut ett brev till klubbarna med syfte att "hantera problemet".

LÄS MER: SHL:s krisdrag efter stora supporterilskan

Protesterna handlar mycket om de uppgifter om ökade krav på klubbarna i lägre serier som måste uppfyllas om klubbarna i fråga ska kunna få en licens för att få spela i SHL. Ledningen av SHL har fått utstå mycket kritik för att de på så sätt försöker "stänga" ligan.

En som nu ger sig in i debatten är TV4 och C More-experten Niklas Wikegård.

– Det gurglar i hockey-Sverige, säger han i en videoblogg och fortsätter.

– 289 svenska spelare finns i SHL. 54 spelare har någon av de här 14 SHL-klubbarna som moderklubbar. 43 spelare kommer från allsvenskan. Resten, 193, kommer från division 1 eller lägre klubbar.

”Är man stor måste man vara snäll"

Niklas Wikegård menar på att det inte går att ställa så höga krav på klubbarna om ekonomi och arenor som SHL nu försöker göra.

– En klubb måste så klart vara välskött. Ekonomin måste vara i balans, och ha förutsättningar. Men jag kommer till Timrå. Det är en rasslig hall – men det är en jäkla passion där ute. Jag kommer till Mora, det känns inte som ”en SHL-hall”, men skit i det! Man måste kunna spela SHL på sina villkor hela tiden. Har man sportsligt tagit sig tid hör man hemma där, punkt slut.

– Pengarna som kommer in i SHL-klubbarna, de som kommer från TV4/C More. Drömmarna är så oerhört viktiga, och därför borde SHL skaka ner pengarna i de lägre seriesystemen. Är man stor måste man vara snäll. Älskar man ishockey måste man tänka vad som är bäst för svensk ishockey. Vi måste orka bry oss om hela hockey-Sverige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.