Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Wigmark sen poängräddare för Redbergslid

Oliver Wigmark blev stor poängräddare för Redbergslid i söndagens match mot Ystad.
Med fem sekunder kvar satte han målet som innebar 23-23, och delad poäng.
– Jag ser en lucka över huvudet på deras målvakt och fick se den gå in. Det var en riktigt go känsla, säger Wigmark.

Det skiljde aldrig mer än två bollar när Redbergslid och Ystad drabbade samman i Lisebergshallen under söndagen. Redbergslid gick visserligen upp i 2–0-ledning, men Ystad var snart förbi och kunde gå till paus med ledning, 11-10.

I andra halvlek följdes lagen fortsatt åt, och snart stod det klart att avslutningen skulle bli en rafflande sådan.

Med tre minuter kvar kunde dock Ludvig Hallbäck utöka Ystads dåvarande ledning till 23-21, och frågan var om Skånelaget hade iscensatt sitt segerryck?

Svaret var nej.

Efter en snabb reducering av Tobias Johansson följde ett ställningskrig på ett par minuter, och när hemmalaget tog timeout i anfall med endast tio sekunder kvar stod det fortfarande 22-23 på tavlan.

Kvitterade i slutsekunderna

Då klev han fram för femte gången i matchen – högersexan Oliver Wigmark. Niclas FIngren hittade 21-åringen på sin kant, och därifrån vräkte han sig fram och slungade in kvitteringen med fem sekunder kvar.

– Vi gick ju in och spelade sju mot sex, vi hade ju inget att förlora. Fingren bedömer att det bästa är att släppa förbi bollen ner till mig. Jag ser en lucka över huvudet på deras målvakt och får se den gå in. Det var en riktigt bra känsla, säger poängräddaren.

Målet följdes av vilt jubel från hemmalaget, kanske mer på grund av själva prestationen på slutet än för poängen i sig.

– Ja, men lite så var det nog. Det är ju stark moral från hela gänget. Vi har haft det lite svårt i slutet av matcherna men nu kan vi äntligen göra ett bra slut och få med oss poäng i alla fall, säger Wigmark.

"Väldigt jämnt i år"

Målet var inte bara ett poängräddande mål i slutsekunderna, det var också Wigmarks femte på lika många försök i matchen. Siktet väl inställt, med andra ord.

– Haha, ja jag vet inte. Det handlar ju om att lura målvakten och veta vad hans svagheter är. Sedan försöker jag utnyttja det. Men ja, jag har en go känsla i kroppen just nu, säger söndagens segerdirigent.

I och med upphämtningen har Redbergslid tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna, och nosar nu på en slutspelsplats.

– Alla poäng är viktiga. Det känns som att det är väldigt jämnt i år, konstaterar Ludvig Wigmark.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.