Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: KENTA JÖNSSON

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Westermark lämnar Gais

Erik Westermark lämnar Gais. Klubbens besked kom under onsdagen efter att förhandlingarna strandat.
Han kommer i stället spela för Ljungskile i division 1.

"GAIS får idag tyvärr meddela att Erik Westermark inte kommer att representera klubben under 2019."

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Detta står att läsa på Gais hemsida under onsdagsmorgonen.

– Erik är en grym kille som man gärna vill ha med i ett lagbygge för hans egenskaper både som person och spelare. Men eftersom vi har en mindre spelarbudget för den kommande säsongen så har vi tyvärr inte kunnat komma i mål med ett nytt kontrakt, säger sportchef Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Huruvida hans bror Jesper kommer fortsätta i klubben återstår att se. Han förhandlar i dagsläget med klubben om en förlängning.

Klar för Ljungskile

Under onsdagen nåddes GP av uppgifter om att Erik Westermark skrivit på för Ljungskile, något klubben senare under eftermiddagen bekräftades av klubben.

– Vi är jätteglada att han kommer hit. Vi försöker vara det bästa alternativet för spelare precis under Superettan och Allsvenskan, och då känns det bra att Erik valt oss, säger Ljungskiles tränare Jörgen Wålemark.

Wålemark har mött Westermark under sin tid som tränare i såväl Varberg som Jönköping.

– Inställningen är ju 100-procentig alltid. Han gör ett fantastiskt lagjobb i varje match och är dessutom en underskattad passningsspelare, säger nye tränaren.

Under eftermiddagen kom uppgifter att Ljungskile inte kommer nöja sig med Erik, utan även är på jakt efter lillebror Jesper Westermark, något som Bohusläningen var först att rapportera om.

Jörgen Wålemark bekräftar för GP att Jesper Westermark (vars kontraktssituation med Gais ännu inte är löst) är ett intressant namn för klubben i deras resa mot Superettan.

– Vi får se vart det tar vägen med Jesper. Vi har vissa intresse för honom också. Självklart har vi pratat med hans rådgivare och lagt fram vad vi har att erbjuda, säger Ljungskiles tränare.

GP har sökt Erik och Jesper Westermark för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.