Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Westerberg: "Inte utrymme för sorgearbete"

Det har varit två turbulenta dygn för spelare, ledare och klubbansvariga. Men när Alf Westerberg drog igång sin första träning som ny huvudcoach för IFK Göteborg såg det mesta ut att ha återgått till det normala.

- Det har varit omvälvande för oss alla. Man har kluvna känslor. Jag känner starkt för de kollegor som fått gå, men samtidigt är vi mitt i en verksamhet där det inte finns utrymme för sorgearbete, säger Alf Westerberg.

Han har ännu inte haft tillfälle att tala med sin i måndags sparkade kollega Jörgen Lennartsson. Skiftet har gått snabbt i alla delar och tillsammans med Blåvittikonen Torbjörn Nilsson ska den 56-årige tidigare assisterande IFK-tränaren nu försöka lyfta Göteborgslaget från den elfteplats som man just nu parkerar på i den allsvenska tabellen.

"Bra energi"

Efter det första över 90 minuter långa passet, inför drygt 100-talet åskådare, var Alf Westerberg nöjd.

- Det var bra energi. Kunnandet finns, det vet vi. Det gäller att vi ska bli tryggare och stabilare i vissa lägen, säger Alf Westerberg.

För spelarna kom tränarskiftet lite som en överraskning trots att resultaten inte varit de förväntade.

- Det kommer alltid som en överraskning när det sker så här stora saker. Men det är fotboll det handlar om och resultaten har inte varit tillräckligt bra. Det är det vi har att leva efter, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr.

TT: Var förväntar du dig av laget med en ny tränare?

- Vi har uppenbarligen en del att träna på. Men jag hoppas också att i får tillbaka den energi som kanske saknats, säger Bjärsmyr