Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Timo Werner.

Werner – Tysklands nya målkung?

Serverad av Emil Forsberg sköt han sig till en plats i tyska landslaget. Nu kallas Timo Werner, 21, för "den nya Miroslav Klose".

Det var i söndags som Timo Werner fick göra sin startdebut i en tävlingsmatch för det tyska landslaget, då Kamerun stod för motståndet i den sista gruppspelsmatchen i Confederations Cup i Ryssland. 90 minuter senare hade den 21-årige anfallaren gjort två mål och skjutit Tyskland till semifinal mot Mexiko.

Den rappe, målfarlige Werner – som blev bäste tyska målskytt i Bundesliga med 21 mål för sitt RB Leipzig den här säsongen, oftast serverad av svenske Emil Forsberg – hade slagit igenom.

"Tog lite tid att komma igång"

24 timmar senare var han döpt till "nästa Miroslav Klose" – skyttekung i både Tysklands landslag och VM-historien.

- Han jobbade stenhårt och visade hur målfarlig han är, säger Löw enligt Fifa.

Miroslav Klose tycker själv om Timo Werner, men jämför skämtsamt med sin egen utvecklingskurva i den åldern.

- Han är så snabbt och smart när han går i djupet. Jag hade precis utbildat mig till snickare när jag var i hans ålder, säger Klose enligt Sport1.

- Det tog lite tid för mig att komma igång. Men mina lagkamrater serverade mig fantastiskt på båda målen. Vi lär oss om hur det är att spela på den här nivån, säger Werner själv.

Chile måste stoppa Ronaldo

Nu förväntas han få starta mot Mexiko, när lagen möts på torsdag kväll.

Men redan på onsdag drabbar Portugal och Chile samman i den andra semifinalen. Där blir den stora utmaningen för Chile att stoppa Cristiano Ronaldo och resten av Europamästarna i Portugal. Ronaldo har gjort två mål och en assist hittills.

- Alla vet att han är en fantastisk spelare. Han är väldigt farlig och kan avgöra själv. Vi måste se till så att han inte får bollen och gör mål, säger mittfältaren Marcelo Díaz om vad som blir avgörande i matchen.