Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pontus Wernbloom slutar i landslaget. Arkivbild.

Wernbloom slutar i landslaget

Pontus Wernbloom har spelat sin sista match för Sverige. På tisdagskvällen meddelade 30-åringen att han slutar i landslaget.

Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson. Samtliga gjorde de sina sista framträdanden i landslaget under fotbolls-EM i Frankrike. Nu har ännu en spelare skrivit upp sig på listan av namn som väljer att sluta i "Blågult" sommaren 2016.

CSKA Moskva-mittfältaren Pontus Wernbloom meddelade på tisdagskvällen att han slutar i landslaget – blott 30 år gammal.

- Det känns rätt att sluta nu. En nysatsning med landslaget kräver att man minst har ett tvåårsperspektiv och jag känner helt enkelt att jag inte har den kraften och energin längre, säger Wernbloom till förbundets hemsida och fortsätter:

- Jag bestämde mig egentligen redan i Frankrike, men valde att ändå låta beslutet mogna i ytterligare ett par veckor. Nu känns det helt rätt att också meddela det. Det här innebär också att jag får mer tid med familjen, vilket var en viktig del i beslutet.

Pontus Wernbloom var en av spelarna som charmade landet under U21-EM, här i Sverige, 2009. Sedan dess har han fått göra 51 A-landskamper, men fick stegvis mindre och mindre speltid i dåvarande förbundskapten Erik Hamréns landslag och gjorde inte en minut i EM.

- Det är naturligtvis tråkigt men jag måste, precis som i de tidigare fallen, respektera hans beslut som jag vet är fattat efter mycket moget övervägande, säger nye förbundskaptenen Janne Andersson.