Wennberg tacklades brutalt – tvingades bryta

Alexander Wennberg slog till igen för sitt Columbus. Men han fick även lämna isen i förtid efter en brutal tackling. – Jag har ingen aning om hur han mår, säger coachen John Tortorella.

|

I slutet av andra perioden var ställningen 2–2 och allt var fortfarande möjligt. Men i tredje perioden klev Filip Forsberg fram och satte först 3–2 och sedan 4–2 till Nashville.

Det första målet kom efter en långpassning från Roman Josi. Forsberg kunde styra in pucken i mål och ta laget till ledning för första gången i matchen. Sex minuter senare passerade han själv flera spelare på sin väg fram till mål och satte pucken bakom Jonathan Bernier.

Forsberg utsågs till en av matchens tre bästa spelare, enligt nhl.com. Viktor Arvidsson noterades för en assist till Forsbergs första mål.

Slutresultatet fastställdes med knappt två minuter kvar av ordinarie matchtid, då Colton Sissons gjorde 5–2.

Colorados Carl Söderberg noterades för en assist till Blake Comeau, som gjorde Colorados 2–1-mål.

Columbus Alexander Wennberg stod för lagets första mål i vinstmatchen mot Washington i det första mötet mellan lagen. Matchen slutade 4–3 efter förlängning.

Det såg bra ut för Washington i slutet av första perioden, då Jevgenij Kuznetsov gjorde två mål på mindre än en halv minut. Båda målen kom efter passningar från Nicklas Bäckström.

Men knappt fem minuter in i andra perioden höll sig Alexander Wennberg framme och reducerade efter en passning från Boone Jenner. När ordinarie matchtid var slut var ställningen 3–3, och Artemij Panarin fastställde slutresultatet efter sex minuters förlängning.

"Det var ett stort mål för vårt lag. Jag är glad, för det var en hård match och en viktig seger", säger Panarin efter att slutsignalen ljudit, enligt Columbus Twitterkonto.

Alexander Wennberg tvingades dock bryta matchen i den andra perioden. Detta efter en stenhård tackling från Tom Wilson som såg ut att träffa illa på Wennberg.

– Jag har ingen ingen aning om hur han mår. Vi får se, sa coachen John Tortorella.

Boston tog hem den första matchen mot Toronto med 5–1, och Tampa Bay vann mot New Jersey med 5–2 i serien som avgörs i bäst av sju.