Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrich Mchitarjan tränar dagen före Europa League-returen mot Östersund. Armeniern blir en av stjärnspelarna i Arsenal som startar.

Wenger: "Östersund har inget att förlora"

3–0-övertag och ligacupfinal i helgen. Arsenal, utan Mesut Özil, kommer att spela med ett svagare lag mot Östersund på Emirates Stadium.

I Arsenals värld har det varit tyst om Europa League-returen på Emirates Stadium. Ett större samtalsämne har varit om Arsenal ska tvingas spela med röda shorts i stället för traditionellt vita i söndagens ligacupfinal mot Manchester City på Wembley.

Det blir vita.

Efter mötet i Östersund pratade Arsenals tränare Arsène Wenger att även returen ska vinnas. Men samtidigt vill han "skydda" några spelare – alltså vila dem. Arsenals startelva i Östersund saknade några av stjärnorna men var ändå klubbens klart starkaste i EL hittills.

Özil borta – Mchitarjan spelar

Allt pekar på ett svagare lag i returen. Mesut Özil tränade med laget men har varit sjuk och är därför inte uttagen i truppen. Henrich Mchitarjan, som gjorde två assist på Jämtkraft arena, är inte tillgänglig i cupfinalen på söndag och kommer därför att starta på torsdagen. I startelvan får han sällskap av målvakten David Ospina och Danny Welbeck, som Wenger försöker matcha i form i anfallet.

- Det har gått framåt för honom de senaste veckorna. Matchen i Östersund gjorde honom bra. Fysiskt har han blivit bättre, säger Wenger på en presskonferens.

Fransmannens utmaning blir att spela ett lag som kan vinna och samtidigt kunna vila spelare till cupfinalen. Men han har respekt för Östersund.

- Jag försöker alltid hitta ett lag som kan vinna matchen. Vi spelar hemma inför våra fans och det är fortfarande mycket på spel för oss.

"Imponerad av Ghoddos"

TT: Östersund startade tveksamt på hemmaplan, vilket motstånd förväntar du dig nu?

- De har inget att förlora. De var nervösa i början och vi utnyttjade det. Ju längre matchen led visade de sin kvalitet och andra halvlek var ganska jämn. Vi behövde kämpa ända till slutet, de missade ju en straff också. De har ett bra lag.

Saman Ghoddos är den spelare i Östersund som imponerat mest på Wenger.

- En fantastisk spelare, tekniskt och taktiskt. Jag var imponerad av Ghoddos, säger tränaren, som även fick frågan om han vill ha Ghoddos i sitt lag.

- Det är ingen transferperiod nu, ge mig lite andrum, säger han och skrattar.

Arsenalförsvaren Calum Chambers saknar inte Östersund och "det kallaste vädret jag spelat i".

Mittbacken manar till fokus.

- Mentalitet är viktigt i fotboll. Om vi avslutar jobbet i morgon ger det oss förhoppningsvis bra momentum inför helgen.