Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oscar Wendt i tyska Mönchengladbach. Arkivbild.

Wendt tillbaka i landslaget

Han har utpekats som syndabock, petats och tagits tillbaka – flera gånger om. Nu verkar Oscar Wendt vara Janne Anderssons vänsterback.

Oscar Wendts vara eller icke vara i fotbollslandslaget har varit en följetong under de senaste åren. Vänsterbacken som numera håller till i tyska storklubben Borussia Mönchengladbach fanns med i Erik Hamréns första trupper, men efter svagare insatser mot Ungern och Nederländerna förpassades han från startelvan till läktaren, för att sedan petas helt.

Därefter har han åkt in och ut ur landslaget – mest ut – trots att den samlade expertisen varit överens om att han borde ha en plats i Hamréns lagbygge. Enligt SVT ville Erik Hamrén ha med Wendt som backup till den avgörande EM-playoffmatchen mot Danmark hösten 2015, men han ska då ha tackat nej.

Det gjorde han däremot inte när nye förbundskaptenen Janne Andersson lyfte luren.

- Generellt sett har jag valt att starta mitt jobb med att inte ringa runt till en massa spelare. Men i Oscars fall fanns ju en fråga hos mig om det var intressant för honom att vara med, sade Andersson.

- Därför ringde jag och frågade om han ville vara med. Han blev väldigt glad och sade att han vill vara med.

I truppen till VM-kvalmötet med Nederländerna den 6 september gör Wendt upp om vänsterbacksplatsen med Ludwig Augustinsson. Erik Hamréns förstaval, Martin Olsson, är skadad.