Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Washington vann NHL:s grundserie och är en av favoriterna till att ta hem Stanley Cup.

Washington favorit i Stanley Cup

I fjol var inga kanadensiska lag med i Stanley Cup. I år har hockeylandet med fem. Men favoritskapet får amerikanska östkustlag bära – Pittsburgh och Washington.

Det hockeytokiga Kanada sörjde djupt att det inte spelades någon Stanley Cup-ishockey i landet i fjol. I år har kanadensarna fem lag att följa – Montreal, Ottawa, Edmonton, Toronto och Calgary.

Precis som i fjol vann Washington grundserien. Och till årets slutspel i NHL-ishockeyn är man i form – har vunnit tio av de tolv senaste matcherna.

Men ska det bära långt i år för Capitals måste Alexander Ovetjkins förbannelse brytas – enligt nhl.com har inte Washington gått förbi kvartsfinal med honom i laget.

Det regerande mästarlaget från Pittsburgh har också historien emot sig. Inte sedan 1998 har något lag vunnit Stanley Cup två år i följd, då var det Detroit.

Malkin tillbaka

Penguins har också haft en nedåtgående trend på slutet. Och Jevgenij Malkin missade de 13 senaste matcherna, men sägs nu kunna spela från och med nattens första slutspelsmatch mot Columbus. Största frågan är i vilken form han är.

Pittsburgh får klara sig utan Kris Letang som har en nackskada.

Svensken Carl Hagelin har missat 16 matcher på grund av en skada på nedre delen av kroppen (förmodligen fotskada då han synts med en så kallad pjäxa på foten). Enligt tränaren Mike Sullivan finns det en chans att Hagelin kan vara tillbaka under åttondelsspelet.

Karlsson redo för spel

Ottawas lagkapten Erik Karlsson har också haft problem med en fot inför Stanley Cup. Han deltog en stund under värmningen inför nattens match mot Boston.

- Jag är redo för spel. Jag skulle inte ha åkt skridskor i morse, men så ville jag testa några saker och det var därför jag var ute på isen en stund, säger Karlsson till Ottawa Sun.

- Det är inga större problem, jag tror att det kommer att kännas mycket bättre i kväll.