Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warta vinnare i hemmapremiären: "I kväll njuter vi"

Kryss mot BTK Rekord i öppningsmatchen. I hemmapremiären fortsatte framgångarna för BTK Warta som besegrade Spårvägen med 4-1. – Den här starten var mycket bättre än vad vi hade vågat drömma om, säger lagledaren Magnus Månsson.

BTK Warta pekades på förhand ut som ett lag som skulle komma att hålla till i den nedre regionen av tabellen, och lagledare Magnus Månsson sa nyligen i en intervju med GP att klubbens målsättning är att hänga kvar i högsta serien. Men efter två omgångar kanske göteborgarna vågar sikta högre. För efter att ha fått med sig en poäng mot fjolårsfinalisten BTK Rekord i säsongens första match följde Warta på torsdagskvällen upp det med att vinna över Spårvägen, där legendaren Mikael "Äpplet" Appelgren tog plats på bänken, med 4-1 i matcher i hemmapremiären i Exercishuset. 

LÄS MER: Warta har siktet inställt: "Målet är att hänga kvar"

– Vi är jättenöjda med kvällens resultat, säger lagledare Magnus Månsson och fortsätter: 

– Den här starten var mycket bättre än vad vi hade vågat drömma om, så i kväll njuter vi. 

En av hjältarna i hemmalaget var debuterande Yannick Vostes. I sin första match för nya laget lyckades belgaren först besegra Spårvägens defensivspecialist Satoshi Aida med 3–2 i set. Och innan kvällen var över hade Vostes tagit ytterligare en skalp när han vann över Daniel Schaffer i tre raka set, en vinst som gjorde att totalsegern var i hamn. Det här sedan Hampus Söderlund och Jiang Chang Hong vunnit varsin match. 

Resultatet innebär att Warta efter två omgångar är delad etta i tabellen. Men redan nästa vecka väntar nya utmaningar. Först mot Kävlinge på bortaplan och sedan kommer svenska mästaren Eslöv till Göteborg på fredagen.

– Det är två tuffa matcher, men vi ska göra allt vi kan för att få med någon eller några poäng, avslutar Månsson. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.