Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Warta inför seriefinalen: "All press är på Eslöv"

Obesegrade efter tre omgångar och serieledning. Nu väntar tuffast tänkbara utmaning när BTK Warta ställs mot den regerande mästaren Eslöv i en tidig seriefinal. – Det ska bli fantastiskt roligt, säger Wartas Hampus Söderlund.

Att hänga kvar i högstaligan var målsättningen på förhand. Men tre omgångar in i Pingisligan har BTK Warta imponerat stort och tagit fem poäng av sex möjliga, vilket innebär att laget toppar tabellen. Nu väntar dock tuffast tänkbara motstånd när den regerande svenska mästaren Eslöv, som är i delad serieledning med Warta, kommer till Göteborg och Exercishuset. 

– Det ska bli fantastiskt roligt och jag hoppas det kommer lite extra publik på matchen, det är ju en tidig seriefinal. Kan vi bara spela oavgjort så behåller vi ledningen i serien eftersom vi har lite bättre matchkvot än vad de har, men all press ligger på Eslöv, säger Hampus Söderlund. 

Han fortsätter: 
– Det här är den enda matchen under säsongen där jag tycker att vi är klar underdog. Ska man vara realistisk så blir det väldigt tufft. De har en kines, Xu Hui, som tillsammans med Mattias Karlsson i Halmstad, är en nivå över alla andra i ligan. 

Det kommer med andra ord krävas en topprestation av 23-åringen och hans lagkompisar om det ska bli poäng. Samtidigt har laget överträffat alla förväntningar så här långt. 

– Det har ju verkligen varit en kanonstart för oss. Vi har pratat lite om att försöka höja ribban den här säsongen, även om vi måste ta en omgång i taget för det är väldigt jämnt mellan alla lagen, men om man träffar rätt blir det ofta riktigt bra. 

"Målet är att passera det steget" 

I takt med starka resultat har också självförtroendet blivit bättre. Hampus Söderlund tycker laget har alla möjligheter i världen att bryta nya barriärer. 

– Jag tror det är tionde säsongen för Warta i högstaligan och de har bara gått till semifinal en gång. Vid ett tillfälle har de varit kval nedåt, men annars har det tagit stopp i kvartsfinal. Det är det jag ser som målet, att passera det steget i år.

Och Söderlund, som har en del landslagsmeriter på cv:t, tycker att han personligen har utvecklats mycket sedan förra säsongen. Backhanden är det som han, med hjälp av lagledare Magnus Månsson, har slipat mest på under sommaren. 

– Det var mitt stora problem förra säsongen, men så här långt känner jag att den har blivit bättre. I pingis ska man alltid ha fokus på att förbättra en grej, det är svårt att utveckla helheten, för det finns så mycket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.