Karsten Warholm om sin sjundeplats i VM. Arkivbild.
Karsten Warholm om sin sjundeplats i VM. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Warholm om VM-fiaskot: "Det gör ont som fan"

Karsten Warholm berättar om sitt VM-fiasko i Eugene som slutade med en sjundeplats.
– Det gör ont som fan. Det är det enda som är säkert, säger norrmannen till norska tidningen Dagbladet.

ANNONS

26-årige Warholm har länge varit världens bästa på sin gren, 400 meter häck. Så inför friidrotts-VM i Eugene, USA, var han föga förvånande favorittippad.

Men en skada inför mästerskapet störde världsrekordhållarens uppladdning. VM slutade i besvikelse då världsstjärnan sprang in på en sjundeplats.

– Jag gillar inte att förlora och det stör mig mycket. Det måste jag erkänna. Samtidigt är jag glad för det också, för det betyder bara att det här betyder väldigt mycket för mig. Känslorna är starka när jag vinner och de är lika starka när jag förlorar, säger han.

Han berättar för tidningen att både uppladdningen och efterspelet varit hemskt, men har varit något han bara "fått stå ut med".

ANNONS

– Det gör ont som fan. Det är det enda som är säkert. Att vi kom till VM och inte blev skadade är ett plus, men samtidigt samlar jag inte på sjundeplatser.

Nu laddar Karsten Warholm upp inför friidrotts-EM i München som startar den 15 augusti. Där är han, trots sjundeplatsen, fortsatt solklar favorit.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS