Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hampus Wanne, vänstersexa i tyska Flensburg, tvingas till en häloperation och blir borta i flera månader. Arkivbild. Bild: Boglarka Bodnar/AP/TT

Wanne skadad – handbolls-EM i farozonen

Den svenska vänstersexan Hampus Wanne har skadat sig.
Handbolls-EM i januari ligger i farozonen, och nu ersätts han av Lucas Pellas i landslagstruppen mot Island.

Hampus Wanne måste operera en trilskande vänsterhäl. 25-åringen beräknas missa hela höstsäsongen och därmed finns det också frågetecken inför handbolls-EM i januari.

Wanne har under en tid plågats av smärta i sin vänstra hälsena och hans tyska klubb Flensburg valde därför att gå till botten med problemet. Efter magnetundersökning har man kommit fram till att det kommer att krävas operation, och han väntas nu vara borta från handbollen i flera månader.

"Det är väldigt, väldigt bittert. Vi kommer att sakna Hampus. Inte minst med den tunga belastning som de kommande veckorna kommer att innebära, och då vi behöver alla spelare för att kunna prestera på topp", säger Flensburgs tränare Maik Machulla till klubbens hemsida.

Hampus Wanne ersätts av Lucas Pellas, till vardags i klubblaget Lugi, i förbundskapten Kristján Andréssons trupp till landskamperna mot Island 25 och 27 oktober.

"Det här är den enda återstående samlingen inför EM så målet är att förbereda oss på ett så bra sätt som möjligt för det som kommer i januari. Island är en tuff motståndare och vi måste spela riktigt bra för att besegra dem", säger Andrésson i ett pressmeddelande.

Målvakter: Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen, Mikael Appelgren, do, Tobias Thulin, Magdeburg.

Vänstersex: Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen, Lucas Pellas, Lugi.

Mittsex: Max Darj, Bergischer, Fredric Pettersson, Montpellier, Andreas Nilsson, Veszprem.

Högersex: Daniel Pettersson, Magdeburg, Valter Chrintz, IFK Kristianstad.

Vänsternio: Philip Henningsson, IFK Kristianstad, Simon Jeppsson, Flensburg, Kim Ekdahl Du Rietz, Paris Saint-Germain, Lukas Nilsson, Kiel.

Mittnio: Jim Gottfridsson, Flensburg, Linus Arnesson, Bergischer, Felix Claar, Alingsås.

Högernio: Albin Lagergren, Magdeburg, Linus Persson, Ivry, Kim Andersson, Ystad.